Як зробити глазур для паски за 15 хвилин: простий та смачний рецепт глазурі на паску на желатині, яка не кришиться

4 квітня 2024, 21:58

Наближається Великдень 2024, коли господині вже починають задумуватися, як приготувати паску та як зробити глазур на паску різноманітними способами. Одним з популярних варіантів є глазур на основі желатину, яка ідеально підходить для прикраси пасок.

Щоб паска вийшла не тільки смачною, але й красивою, ділимося з вами рецептом глазурі. Глазур на паску на желатині має хорошу пластичність і не прилипає до ножа під час нарізання. Вона стає чудовим доповненням до домашніх смаколиків, добре тримається на випічці, не тріскається та не розпливається при розрізанні. Особливо добре паскам пасує білосніжна, однорідна та гладка глазур.

Реклама

Глазур на желатині: рецепт

Інгредієнти:

  • Цукор — 120 г
  • Вода — 60 мл + 2 ст. л
  • Желатин — 5 г
  • Ванільний цукор — 1 ч. л

Спосіб приготування:

  1. Розчинити желатин у двох столових ложках холодної води та залишити протягом 15 хвилин.
  2. У сотейнику змішати цукор, воду та ванільний цукор, добре перемішати та поставити на невеликий вогонь. Довести сироп до кипіння, так щоб по всій його поверхні утворилися бульбашки, прокип’ятити 1−1,5 хвилини, потім зняти з вогню.
  3. Дати сиропу трохи охолонути приблизно 3−4 хвилини, після чого додати розчинений желатин, добре перемішати та залишити до теплого стану.
  4. Потім збити сироп з желатином міксером на максимальних обертах до отримання густої консистенції.
  5. Готовність можна перевірити за допомогою лопатки: якщо глазур повільно стікає по лопатці та трохи залишається на ній, а та частина, що впала, зберігає малюнок, то глазур готова.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини