Самий сезон. Як зварити надзвичайно запашне пряне варення зі сливи без кісточок

3 вересня 2024, 17:30

В сезон сливи неможливо втриматися, щоб не зварити з неї варення на зиму.

Серед безлічі рецептів варення зі сливи, одним з найвдалішим вважається саме цей: з додаванням кількох запашних спецій. Завдяки йому воно дивує неймовірним і незвичним насиченим смаком та ароматом.

Реклама

Як приготувати варення зі сливи з запашними спеціями

Інгредієнти

Слива — 1 кг

Цукор — 500 г

Вода — 1 скл.

Коріандр мелений — дрібка

Кардамон мелений — дрібка

Гвоздика мелена — щіпка

Приготування

Заздалегідь простерилізуйте банки.

Переберіть сливи, помийте, обсушіть, розділіть на половинки та видаліть кісточки.

Візьміть зручну широку та глибоку каструлю, складіть у неї сливи, додайте цукор і ретельно перемішайте.

Додайте воду, коріандр, кардамон, гвоздику та знову перемішайте.

Поставте каструлю на середній вогонь і, помішуючи, доведіть варення до закипання.

Після цього зменште вогонь і, періодично помішуючи, варіть варення ще 30−40 хвилин до загущення.

Готове варення розлийте по банках, закатайте їх кришками та після того, як банки остигнуть, переставте їх у зручне місце для зберігання.

Показати ще новини