Український комфорт-фуд. 15 домашніх улюблених рецептів: чібереки, біляші, хмиз, сочники та гречаники
Українські домашні страви (Фото: Instagram @defilada.restaurant)
Маєте улюблену страву? А яка з них вам нагадує дитинство, створює затишок і нагадує про рідний дім? Можливо, серед рецептів нижче ви знайдете саме таку.
Ми шукаємо прості рецепти ситних українських страв тоді, коли хочеться нагодувати родину, відпочити та насолодитися рідними смаками. А за цими рецептами таке дозвілля буде ще більш досяжним. Ці 15 страв прості, цікаві та готуються швидше, ніж ви могли б подумати.
Це українська їжа, яку можна назвати комфорт-фудом. Comfort food — це їжа, яка дарує відчуття благополуччя і часто асоціюється з ностальгією та емоційним комфортом. Концепція її еволюціонувала з часом і постійно відображає соціальні тенденції та індивідуальні емоційні потреби. Тож для когось сирники, які колись готувала мама з ванільним цукром, обгорнувши їх борошном і подавши з варенням, — це комфорт-фуд. Або, наприклад, жирний та насичений курячий бульйон зі скибочкою білого хліба під час хвороби також може бути вашою близькою емоційно стравою. Але все ж є страви, які є настільки популярними в українській кухні, що можна назвати їх національною їжею комфорту.
Гречаники: унікальна українська страва з кавою у томатному соці
Із самвидаву: рецепт сирників, які представляють українську кулінарну спадщину
Київська перепічка: рецепт українського комфорт-фуду
Домашні біляші: рецепт соковитої випічки, краще ніж на базарі
Щось новеньке: солодкі пиріжки з гарбузом на дріжджовому тісті
Печиво хворост: рецепт вергунів або хмизу до чаю
Домашні чібереки: рецепт українського фаст-фуду
Котлети без м'яса: рецепт картопляних зразів із пармезаном під грибним соусом з сиром
Сочники: рецепт українського печива з сиром
Звичне по-новому: сосиски в часниковому тісті на закуску
Котлета по-київськи: покроковий рецепт, за яким класична страва вийде неперевершеною
Солодкі донати з варенням
Для дорослих та дітей: рецепт млинців з куркою, сиром та грибами
З картопляного пюре: рецепт дерунів зі сметаною
Січеники з оселедця: рецепт автентичних одеських котлет до зимових свят
- «Недовго можу протриматися без борщу». Інтерв'ю з шефом єдиного ресторану української кухні у світі, що потрапив до гіду Мішлен
- Традиційні зимові продукти українців: чим раніше харчувалися та як заготовляли продукти на пів року
- Борщ, чібіреки, вареники. Українці в США готують національні страви, щоб допомогти постраждалим від масштабних пожеж