Любов з дитинства. Як приготувати тертий рум’яний пиріг з домашніх слив

9 вересня 2024, 09:38

Рум’яна та запашна скоринка, солодка та соковита сливова начинка та ніжний смак — усе в цьому тертому пирозі. Така випічка нагадує дитинство та точно створить затишок у домі.

Рецепт опублікувала на своїй сторінці в Інстаграм кулінарка Юлія. Хоч її сливи були всередині жовті, однак колір від шкірки перетворив начинку на яскраво рожеву. Такий пиріг можна подати як для домашнього чаювання так і на святковий стіл.

Реклама

Тертий пиріг зі сливами

Інгредієнти на тісто:

  • 1 яйце+жовток;
  • 50 мл холодного молока;
  • 140 г цукру;
  • 310 г борошна + 30 г мигдального борошна (за бажанням);
  • 1 г ваніліну;
  • 3 г розпушувача;
  • дрібка солі;
  • 120 г охолодженого вершкового масла.

Приготування:

Молоко, яйця та цукор перемішати вінчиком. Масло порізати на шматочки і додати до просіяного борошна, ваніліну, солі та розпушувача. Перетерти у крихту за допомогою комбайна (насадка весло), ножиком, виделкою або руками. Зробити по центрі заглиблення і вилити молочно-яєчну суміш. Замісити тісто. Покласти тісто під харчову плівку і відправити в холодильник на 1год. Третину тіста заморозити. Іншу частину розкатати у пласт присипаний борошном і викласти на форму. Форма може бути будь-яка, бісквітна також. Зробити дно та бортики.

Інгредієнти для начинки:

  • 700 г слив;
  • 140 г цукру;
  • 40−55 г кукурудзяного крохмалю (якщо сливи дуже водянисті 55 г)

Приготування:

Сливи проблендерувати. Крохмаль перемішати з цукром вінчиком, додати до сливового пюре. Проварити масу півтори хвилини після закипання постійно помішучуючи. Начинку перекласти в окрему ємкість і дати охолонути. Далі викласти начинку до форми. Зверху натерти заморожене тісто. Випікати при 180 градусах 40хв. Дати пирогові повністю охолонути, щоб начинка стабілізувалась. Поставити в холодильник ще на 20хв.

Показати ще новини