Зі спеціями та чаєм. Рецепт засолювання скумбрії у простому запашному маринаді
Солона скумбрія ідеально поєднується з теплою печеною або вареною картоплею та робить вечерю неймовірно смачною.
Для того щоб засолити скумбрію вдома необхідно мати надзвичайно мало інгредієнтів у запасі, невелику кількість часу на приготування та терпіння, щоб дочекатися повного просолення.
Як засолити скумбрію в домашніх умовах
Інгредієнти
Скумбрія заморожена — 3 шт.
Вода — 3 л
Сіль — 6 ст. л.
Цукор — 4 ст. л.
Лавровий лист — 7 шт.
Чорний чай — 3 ст. л.
Перець, прянощі - за смаком
Приготування
Дістаньте скумбрію з морозильної камери та розморозьте наполовину.
Відріжте голову, хвіст, видаліть нутрощі, промийте та залиште.
Приготуйте маринад. Для цього закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист, спеції, прянощі та міцно заварений чай.
Відставте каструлю з маринадом, щоб він охолонув.
Покладіть скумбрію у зручну для засолювання ємність.
Залийте рибу маринадом та поставте на три дні у холодильник. За цей час періодично перегортайте скумбрію, щоб вона засолилася рівномірно.
Дістаньте скумбрію з маринаду та покладіть на кілька шарів паперових рушників. Зверху також накрийте рибу рушниками та обережно промокніть її.
Не промивайте рибу, щоб її м’ясо не почало нагадувати по структурі мармелад.
Перекладіть рибу у суху ємність і поставте у холодильник ще на добу.
Смачного!