Без рису. Рецепт пісних голубців з печерицями від Лізи Глінської

4 квітня 2024, 04:13

Пісне меню насправді може бути дуже широким. Нині існує безліч страв з використанням веганських продуктів або рецептів зі старих кулінарних переписів. Вдосталь місця для фантазії.

Сьогодні пропонуємо один із рецептів Лізи Глінської — це голубці, але не звичайні, не з рисом, а з одним інгредієнтом, який з її слів набагато корисніший, ніж рис. До складу цієї домашньої, навіть родинної страви входить перлова крупа. Їй властива цікава текстура, приємний вершковий присмак та ніжний аромат. Вона створить прекрасне доповнення печерицям, а смак підкреслить томатний соус з овочами.

Реклама

Пісні голубці

Інгредієнти:

  • 200 г перлової крупи
  • 400 г грибів
  • 2 цибулини
  • 1 морква (велика)
  • 100 г томатної пасти
  • сіль (за смаком)
  • перець (за смаком)
  • кріп
  • рослинна олія (для смаження)

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо та замочуємо на ніч в холодній воді перлову крупу.
  2. Миємо гриби, нарізаємо дрібними шматочками та смажимо на рослинній олії з додаванням солі та перцю.
  3. Дрібно нарізаємо цибулю, натираємо моркву на терці та смажимо на рослинній олії, додаємо сіль за смаком.
  4. Ставимо варити перлову крупу у співвідношенні 1:3, тобто 200 г крупи та 600 мл води. Підсолюємо воду, накриваємо кришкою та варимо на маленькому вогні до готовності.
  5. Беремо пекінську капусту, відрізаємо частину біля корінця та обережно розбираємо листя.
  6. Ретельно промиваємо листя, складаємо в каструлю, заливаємо окропом, накриваємо кришкою та лишаємо на 10 хвилин.
  7. Змішуємо перлову кашу з грибами та половиною смаженої моркви з цибулею. Перемішуємо.
  8. Додаємо подрібнений кріп та знову перемішуємо.
  9. Начинка для голубців готова, лишаємо їдо повного охолодження.

Збірка голубців:

  1. Дістаємо капусту з води.
  2. Беремо лист, зрізаємо тверду частинку, перевертаємо та викладаємо начинку на край лиска, загортаємо.
  3. Сформовані голубці перекладаємо у форму для випікання або каструлю щільно один до одного. Готувати можна в духовці або тушкувати в каструлі на плиті.
  4. Змішуємо зажарку, яка лишилась з томатною пастою. Додаємо теплу воду та перемішуємо.
  5. Поливаємо голубці заправкою та ставимо в розігріту духовку до 185 градусів з конвекцією на 40 хвилин.
  6. Дістаємо голубці з духовки, чекаємо поки вони трішки охолонуть та насолоджуємось.
Показати ще новини