Без рису. Рецепт пісних голубців з печерицями від Лізи Глінської
Пісне меню насправді може бути дуже широким. Нині існує безліч страв з використанням веганських продуктів або рецептів зі старих кулінарних переписів. Вдосталь місця для фантазії.
Сьогодні пропонуємо один із рецептів Лізи Глінської — це голубці, але не звичайні, не з рисом, а з одним інгредієнтом, який з її слів набагато корисніший, ніж рис. До складу цієї домашньої, навіть родинної страви входить перлова крупа. Їй властива цікава текстура, приємний вершковий присмак та ніжний аромат. Вона створить прекрасне доповнення печерицям, а смак підкреслить томатний соус з овочами.
Пісні голубці
Інгредієнти:
- 200 г перлової крупи
- 400 г грибів
- 2 цибулини
- 1 морква (велика)
- 100 г томатної пасти
- сіль (за смаком)
- перець (за смаком)
- кріп
- рослинна олія (для смаження)
Спосіб приготування:
- Промиваємо та замочуємо на ніч в холодній воді перлову крупу.
- Миємо гриби, нарізаємо дрібними шматочками та смажимо на рослинній олії з додаванням солі та перцю.
- Дрібно нарізаємо цибулю, натираємо моркву на терці та смажимо на рослинній олії, додаємо сіль за смаком.
- Ставимо варити перлову крупу у співвідношенні 1:3, тобто 200 г крупи та 600 мл води. Підсолюємо воду, накриваємо кришкою та варимо на маленькому вогні до готовності.
- Беремо пекінську капусту, відрізаємо частину біля корінця та обережно розбираємо листя.
- Ретельно промиваємо листя, складаємо в каструлю, заливаємо окропом, накриваємо кришкою та лишаємо на 10 хвилин.
- Змішуємо перлову кашу з грибами та половиною смаженої моркви з цибулею. Перемішуємо.
- Додаємо подрібнений кріп та знову перемішуємо.
- Начинка для голубців готова, лишаємо їдо повного охолодження.
Збірка голубців:
- Дістаємо капусту з води.
- Беремо лист, зрізаємо тверду частинку, перевертаємо та викладаємо начинку на край лиска, загортаємо.
- Сформовані голубці перекладаємо у форму для випікання або каструлю щільно один до одного. Готувати можна в духовці або тушкувати в каструлі на плиті.
- Змішуємо зажарку, яка лишилась з томатною пастою. Додаємо теплу воду та перемішуємо.
- Поливаємо голубці заправкою та ставимо в розігріту духовку до 185 градусів з конвекцією на 40 хвилин.
- Дістаємо голубці з духовки, чекаємо поки вони трішки охолонуть та насолоджуємось.