Як оливки. Нестандартна закуска на зиму — маринований виноград для м’яса, салатів, коктейлів і десертів

27 серпня 2024, 17:02

Приготуйте маринований виноград — незвичайну закуску до багатьох страв на зиму.

Протягом зими особливо хочеться чогось смачненького, тому ми і робимо заздалегідь різноманітну консервацію. Маринований виноград — вишукана делікатесна закуска, яка поєднується з багатьма стравами: від м’ясних до солодких, включаючи різноманітні коктейлі.

Реклама

Як приготувати маринований виноград

Інгредієнти

Виноград без кісточок (бажано дрібний) — 1 кг

Оцет винний (білий або червоний) — 250 мл

Цукор — 150 г

Вода — 200 мл

Сіль — 1 ст. л.

Лавровий лист — 2−3 шт.

Перець чорний горошком — 1 ч. л.

Гірчичне насіння — 1 ч. л.

Коріандр — 1 ч. л.

Гвоздика — 2−3 шт.

Кориця (палички) — 2 шт.

Розмарин свіжий 3−4 гілочки, сухий — 1 ч. л.

Приготування

Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки.

Ретельно помийте виноград, просушить та зніміть ягоди з гілочок.

Візьміть зручну містку каструлю, поєднайте у ній воду, оцет, цукор, сіль, лавровий лист, коріандр, гвоздику, чорний перець, гірчичне насіння, корицю.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти та доведіть суміш до кипіння. Сіль та цукор мають повністю розчинитися у ній.

Зменште вогонь та проваріть маринад 5−7 хвилин, щоб він став більш запашним.

Розкладіть у банки розмарин, розкладіть виноград і залийте гарячим маринадом, так, щоб він повністю покривав його.

Закрийте банки, перегорніть до гори дном, накрийте рушником та залиште остигати.

Після повного охолодження перегорніть банки та переставте у прохолодне місце.

Через кілька тижнів виноград вже зможе порадувати вас своїм незвичним, насиченим смаком, але найсмачнішим він стане через довший час.

Показати ще новини