Як оливки. Нестандартна закуска на зиму — маринований виноград для м’яса, салатів, коктейлів і десертів
Приготуйте маринований виноград — незвичайну закуску до багатьох страв на зиму.
Протягом зими особливо хочеться чогось смачненького, тому ми і робимо заздалегідь різноманітну консервацію. Маринований виноград — вишукана делікатесна закуска, яка поєднується з багатьма стравами: від м’ясних до солодких, включаючи різноманітні коктейлі.
Як приготувати маринований виноград
Інгредієнти
Виноград без кісточок (бажано дрібний) — 1 кг
Оцет винний (білий або червоний) — 250 мл
Цукор — 150 г
Вода — 200 мл
Сіль — 1 ст. л.
Лавровий лист — 2−3 шт.
Перець чорний горошком — 1 ч. л.
Гірчичне насіння — 1 ч. л.
Коріандр — 1 ч. л.
Гвоздика — 2−3 шт.
Кориця (палички) — 2 шт.
Розмарин свіжий 3−4 гілочки, сухий — 1 ч. л.
Приготування
Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки.
Ретельно помийте виноград, просушить та зніміть ягоди з гілочок.
Візьміть зручну містку каструлю, поєднайте у ній воду, оцет, цукор, сіль, лавровий лист, коріандр, гвоздику, чорний перець, гірчичне насіння, корицю.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти та доведіть суміш до кипіння. Сіль та цукор мають повністю розчинитися у ній.
Зменште вогонь та проваріть маринад 5−7 хвилин, щоб він став більш запашним.
Розкладіть у банки розмарин, розкладіть виноград і залийте гарячим маринадом, так, щоб він повністю покривав його.
Закрийте банки, перегорніть до гори дном, накрийте рушником та залиште остигати.
Після повного охолодження перегорніть банки та переставте у прохолодне місце.
Через кілька тижнів виноград вже зможе порадувати вас своїм незвичним, насиченим смаком, але найсмачнішим він стане через довший час.