З сиром та ягодами. Як приготувати солодкі тістечка-корзинки з полуницею
М’які тістечка на пісочному тісті з прохолодною сирною начинкою та соковитими літніми ягодами. Чудове доповнення літніх напоїв та фруктів.
Літні десерти — ті, які дарують насолоду та прохолоду. Ви ще можете встигнути до кінця сезону ягід та приготи ці маленькі шматочки задоволення. Як приготувати такі корзинки із пісочним тістом та сиром розповіла фуд-блогерка Юлія Мікуліч. Вона ділиться, що можна збільшити кількість інгредієнтів та спекти один великий пиріг. Найкраще корзинки смакують охолодженими.
Сирні корзинки з ягодами
Інгредієнти для 8 шт:
- Борошно — 130 г
- Розпушувач — 1 ч.л
- Цукор — 50 г
- Ванільний цукор — 1 ч.л
- Масло — 70 г
- Яйце — ½ шт ±
Начинка:
- Сир (у мене 9%) — 200 г
- Сметана — 50 г
- Яйця — 1 шт + ½ від тіста
- Цукор — 50 г
- Ванільний цукор — 10 г
- Борошно — 1 ст.л
- Полуниця — 70 г ±
Приготування:
- З'єднайте борошно, розпушувач, цукор та ванільний цукор. Перемішайте.
- Холодне масло наріжте невеликими шматочками та додайте в борошно. Перетріть інгредієнти до розсипчастої крихти. До крихти додайте ± половину яйця та замісіть м’яке, нелипке тісто.
- Тісто розділіть на однакові частини, викладіть у формочки для кексів, сформуйте дно та бортики на всю висоту форм.
- Форму з корзинками поставте поки в холодильник. Для начинки зʼєднайте сир, сметану, яйця, цукор, ванільний цукор, борошно та збийте масу блендером (не міксером) до однорідності. Далі додайте нарізану полуницю, перемішайте.
- Корзинки з тіста заповніть начинкою. Зверху можете, як я, намалювати карлюки соком полуниці.
- Випікайте корзинки при 180 °C близько 25 хв, до стабільності начинки. Під час випічки начинка підійметься, потім опуститься. Дайте корзинкам остигнути, потім дістаньте з форм. Дуже рекомендую їх потримати в холодильнику перед вживанням. Смачного!