З сиром та ягодами. Як приготувати солодкі тістечка-корзинки з полуницею

19 серпня 2024, 17:33

М’які тістечка на пісочному тісті з прохолодною сирною начинкою та соковитими літніми ягодами. Чудове доповнення літніх напоїв та фруктів.

Літні десерти — ті, які дарують насолоду та прохолоду. Ви ще можете встигнути до кінця сезону ягід та приготи ці маленькі шматочки задоволення. Як приготувати такі корзинки із пісочним тістом та сиром розповіла фуд-блогерка Юлія Мікуліч. Вона ділиться, що можна збільшити кількість інгредієнтів та спекти один великий пиріг. Найкраще корзинки смакують охолодженими.

Реклама

Сирні корзинки з ягодами

Інгредієнти для 8 шт:

  • Борошно — 130 г
  • Розпушувач — 1 ч.л
  • Цукор — 50 г
  • Ванільний цукор — 1 ч.л
  • Масло — 70 г
  • Яйце — ½ шт ±

Начинка:

  • Сир (у мене 9%) — 200 г
  • Сметана — 50 г
  • Яйця — 1 шт + ½ від тіста
  • Цукор — 50 г
  • Ванільний цукор — 10 г
  • Борошно — 1 ст.л
  • Полуниця — 70 г ±

Приготування:

  1. З'єднайте борошно, розпушувач, цукор та ванільний цукор. Перемішайте.
  2. Холодне масло наріжте невеликими шматочками та додайте в борошно. Перетріть інгредієнти до розсипчастої крихти. До крихти додайте ± половину яйця та замісіть м’яке, нелипке тісто.
  3. Тісто розділіть на однакові частини, викладіть у формочки для кексів, сформуйте дно та бортики на всю висоту форм.
  4. Форму з корзинками поставте поки в холодильник. Для начинки зʼєднайте сир, сметану, яйця, цукор, ванільний цукор, борошно та збийте масу блендером (не міксером) до однорідності. Далі додайте нарізану полуницю, перемішайте.
  5. Корзинки з тіста заповніть начинкою. Зверху можете, як я, намалювати карлюки соком полуниці.
  6. Випікайте корзинки при 180 °C близько 25 хв, до стабільності начинки. Під час випічки начинка підійметься, потім опуститься. Дайте корзинкам остигнути, потім дістаньте з форм. Дуже рекомендую їх потримати в холодильнику перед вживанням. Смачного!
Показати ще новини