З броколі та ароматом лимона. Запашний рибний пиріг із фаршем хека
У новому випуску ранкового шоу Прокинься з Ектором найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями, відомими зі всесвіту МастерШеф.
Цього разу в гості до Ектора завітала учасниця МастерШеф-11 та реаліті Супермама, дружина «бога м’яса» Аліка Мкртчяна — Віталіна Мкртчян.
Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Віталіна запропонувала приготувати нові та небанальні страви з … фаршу хека! Ця риба досить бюджетна та дуже корисна для організму людини. Але як приготувати її так, щоб смакували навіть діти? Першою стравою стали прості рибні крокети, що можуть стати улюбленою альтернативою до рибних котлет.
Після чого Ектор запропонував приготувати з фаршу хека рибний кіш, який може стати справжньою фірмовою стравою родини. Ось його рецепт.
Кіш з фаршем хека
Інгредієнти:
Для тіста:
· Масло вершкове — 180 г
· Борошно — 225 г
· Вода — 45 мл
· Сіль — 3 г
Для начинки:
· Фарш хека — 200 гр
· Чебрець — 1 г
· Броколі - 300 г
· Морква — 1 шт.
· Петрушка — 15 г
· Вершки — 220 мл
· Сир чедер — 85 г
· Оливкова олія — 25 мл
· Яйця — 2 шт.
· Білий перець — 1 г
· Цедра лимона
Спосіб приготування:
Для приготування тіста потрібно змішати льодяне масло з борошном до стану крихти. Далі додаємо сіль і воду та замішуємо. Потім тісто потрібно охолодити. Чистимо моркву, нарізаємо її брусочками та обсмажуємо, броколі розбираємо на суцвіття, фарш хека приправляємо чебрецем, лимонною цедрою, сіллю та перцем, а також рубленою петрушкою. Формуємо кіш: на тісто викладаємо фарш, зверху — моркву та броколі, робимо заливку: збиваємо яйця, додаємо вершки, тертий сир і приправляємо. Запікаємо до готовності в мультипечі та презентуємо.