З хека. Рибні крокети зі сметанним соусом за рецептом Ектора Хіменеса-Браво
Що можна приготувати з фаршу хека? Спробуйте апетитні кульки фрі - крокети — із сметанним соусом.
Щосуботи запрошені гості шоу Прокинься з Ектором приносять шефові один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Віталіна Мкртчян запропонувала приготувати нові та небанальні страви з фаршу хека! Ця риба досить бюджетна та дуже корисна для організму людини. Але як приготувати її так, щоб смакували навіть діти? Перше, що запропонував зробити Ектор — рибні крокети зі сметанним соусом. Приготуйте їх замість рибних котлет, нагетсів чи рибних паличок. NV Food ділиться рецептом.
Рибні крокети зі сметанним соусом
Інгредієнти:
• Фарш хека — 200 г
• Цибуля — 1 шт.
• Борошно — 50 г
• Яйце (жовток) — 1 шт.
• Вершки — 25 мл
• Пармезан — 45 г
• Панірувальні сухарі - 30 г
• Лимон (цедра) — 1 шт.
• Петрушка — 15 грамів.
Для сметанного соусу:
• Сметана — 100 мл
• Зелена цибуля — 15 г
• Часник сушений — 1 г
• Лимон — 1 шт.
• Карі - 1 г
Спосіб приготування:
Для приготування крокетів потрібно подрібнити цибулю та листя петрушки, далі - цибулю обсмажуємо з фаршем хеку, додаємо борошно та охолоджуємо. Додаємо жовток, вершки, пармезан та панірувальні сухарі, цедру лимона та інші спеції. Формуємо кульки, паніруємо в сухарях з яйцем та обсмажуємо у фритюрі. Для соусу змішуємо сметану, цедру лимона, посічену зелену цибулю, сухий часник та карі. Смачного!