З хека. Рибні крокети зі сметанним соусом за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

16 червня 2024, 03:03

Що можна приготувати з фаршу хека? Спробуйте апетитні кульки фрі - крокети — із сметанним соусом.

Щосуботи запрошені гості шоу Прокинься з Ектором приносять шефові один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Віталіна Мкртчян запропонувала приготувати нові та небанальні страви з фаршу хека! Ця риба досить бюджетна та дуже корисна для організму людини. Але як приготувати її так, щоб смакували навіть діти? Перше, що запропонував зробити Ектор — рибні крокети зі сметанним соусом. Приготуйте їх замість рибних котлет, нагетсів чи рибних паличок. NV Food ділиться рецептом.

Реклама

Рибні крокети зі сметанним соусом

Рибні крокети з хеку за рецептом Ектора Хіменеса-Браво (Фото: СТБ)
Рибні крокети з хеку за рецептом Ектора Хіменеса-Браво / Фото: СТБ

Інгредієнти:

• Фарш хека — 200 г

• Цибуля — 1 шт.

• Борошно — 50 г

• Яйце (жовток) — 1 шт.

• Вершки — 25 мл

• Пармезан — 45 г

• Панірувальні сухарі - 30 г

• Лимон (цедра) — 1 шт.

• Петрушка — 15 грамів.

Для сметанного соусу:

• Сметана — 100 мл

• Зелена цибуля — 15 г

• Часник сушений — 1 г

• Лимон — 1 шт.

• Карі - 1 г

Спосіб приготування:

Для приготування крокетів потрібно подрібнити цибулю та листя петрушки, далі - цибулю обсмажуємо з фаршем хеку, додаємо борошно та охолоджуємо. Додаємо жовток, вершки, пармезан та панірувальні сухарі, цедру лимона та інші спеції. Формуємо кульки, паніруємо в сухарях з яйцем та обсмажуємо у фритюрі. Для соусу змішуємо сметану, цедру лимона, посічену зелену цибулю, сухий часник та карі. Смачного!

Смажені кульки з фаршу хека - рибні крокети (Фото: СТБ)
Смажені кульки з фаршу хека - рибні крокети / Фото: СТБ
Показати ще новини