Ідеальна закуска. Як замаринувати на зиму кабачки, щоб вони вийшли хрусткі, як огірки

1 серпня 2024, 12:26

Врожай кабачків кожного літа надихає нас на безліч різноманітних приготувань цього неймовірного овочу.

Завдяки вдалому рецепту, кабачки кружальцями на зиму виходять неймовірно хрусткими та пряними й нагадують огірки. Заготівля легко готується та ідеально поєднується з будь-якими гарнірами.

Реклама

Як законсервувати кабачки кружальцями на зиму

Інгредієнти

Кабачки — 1,5 кг

Часник — 10 зубчиків

Сіль — 2 ст. л.

Цукор — 2 ст. л.

Оцет 9% — 2 ст. л.

Хрін (лист) — 1 шт.

Петрушка (зелень) — 0,5 пучка

Кріп (парасольки) — за кількістю банок

Чорний перець (горошок) — 10 шт.

Зерна гірчиці — 1 ч. л.

Червоний гострий перець — 1 шт.

Приготування

Простерилізуйте банки та прокип’ятіть кришки.

На дно кожної банки покладіть частину листа хрону та кілька гілок петрушки.

Додайте кріп, часник, чорний перець, зерна гірчиці.

Помийте кабачки, наріжте кружальцями та щільно складіть в банки.

Проміж кабачків покладіть шматок червоного перцю, а зверху банки петрушку та частину листка хрону.

Залийте в банки до верху окріп та залиште на десять хвилин.

Після цього злийте окріп, знову закип’ятіть воду, вже з цукром, сіллю, оцтом і залийте в банки.

Закрийте банки кришками, перегорніть до гори дном, закутайте та залиште остигати.

Готові кабачки зберігайте у прохолодному місці.

Смачного!

Показати ще новини