З абрикосами та мигдалем. Як приготувати хрустку фруктову галету, яка неймовірно смакує з морозивом, чаєм або кавою

3 липня 2024, 18:41

Серед безлічі десертів окремою ланкою виділяються фруктові галети, які можна споживати, як окремий перекус або разом з різноманітними напоями.

Хрустка фруктова галета з абрикосів і мигдалю готується за принципом відкритого пирога та виходить неймовірно смачною — в міру соковитою та солодкою.

Як приготувати фруктову абрикосову галету з мигдалем

Реклама

Інгредієнти

Борошно — 215 г

Масло (82%) — 140 г

Цукор — 1 ст. л.

Вода крижана — 3 ст. л.

Сіль — дрібка

Для начинки

Абрикоси (очищені) — 300−400 г

Крохмаль кукурудзяний — 1 ч. л.

Мигдалеві пластівці - за смаком

Жовток для змазування бортиків — 1 шт.

Приготування

У зручній глибокій ємності для замішування тіста поєднайте борошно, цукор, сіль.

Натріть на великій тертці масло та перетворіть суміш у крихту.

Додайте воду, замісіть тісто та залиште його у холодильнику на 30 хвилин.

Застеліть форму діаметром 30 см пергаментом і прогрійте духовку до 200 градусів.

Дістаньте тісто з холодильника, трішки присипте борошном і розподіліть по формі.

У окремій ємності присипте абрикоси крохмалем, перемішайте та викладіть на тісто залишаючи вільними 3 см до краю.

Загорніть вільну частину тіста на абрикоси (з краю до середини), змажте жовтком, посипте мигдальними пластівцями та ванільним цукром.

Поставте форму в духовку для запікання на 30−40 хвилин.

Смачного!

Показати ще новини