З абрикосами та мигдалем. Як приготувати хрустку фруктову галету, яка неймовірно смакує з морозивом, чаєм або кавою
Серед безлічі десертів окремою ланкою виділяються фруктові галети, які можна споживати, як окремий перекус або разом з різноманітними напоями.
Хрустка фруктова галета з абрикосів і мигдалю готується за принципом відкритого пирога та виходить неймовірно смачною — в міру соковитою та солодкою.
Як приготувати фруктову абрикосову галету з мигдалем
Інгредієнти
Борошно — 215 г
Масло (82%) — 140 г
Цукор — 1 ст. л.
Вода крижана — 3 ст. л.
Сіль — дрібка
Для начинки
Абрикоси (очищені) — 300−400 г
Крохмаль кукурудзяний — 1 ч. л.
Мигдалеві пластівці - за смаком
Жовток для змазування бортиків — 1 шт.
Приготування
У зручній глибокій ємності для замішування тіста поєднайте борошно, цукор, сіль.
Натріть на великій тертці масло та перетворіть суміш у крихту.
Додайте воду, замісіть тісто та залиште його у холодильнику на 30 хвилин.
Застеліть форму діаметром 30 см пергаментом і прогрійте духовку до 200 градусів.
Дістаньте тісто з холодильника, трішки присипте борошном і розподіліть по формі.
У окремій ємності присипте абрикоси крохмалем, перемішайте та викладіть на тісто залишаючи вільними 3 см до краю.
Загорніть вільну частину тіста на абрикоси (з краю до середини), змажте жовтком, посипте мигдальними пластівцями та ванільним цукром.
Поставте форму в духовку для запікання на 30−40 хвилин.
Смачного!