Пухкі та соковиті. Рецепт смачних пиріжків з вишнями для чаювання та перекусу
Аромат свіжоспечених пиріжків абсолютно у всіх асоціюється з домашнім затишком і спогадами дитинства.
Серед безлічі пиріжків з різноманітними начинками зараз найактуальнішими є пиріжки з вишнями. Приготуйте дріжджове тісто та просту начинку й поєднайте у страву, якою вас колись балувала бабуся.
Як приготувати пиріжки з вишнями
Інгредієнти
Молоко (тепле) — 200 мл
Дріжджі сухі - 8 г (пресовані 25 г)
Борошно -450−470 г
Масло вершкове — 60 г
Цукор — 80 г
Яйця — 2 шт.
Цукор ванільний — 1 пакет
Сіль — дрібка
Олія рослинна — 1 ст. л.
Для начинки
Вишня (без кісточок) — 250 г
Вишневий сік або вода — 100 мл
Цукор — 100 г
Крохмаль кукурудзяний — 25 г
Цукор ванільний — 1 пакет
Приготування
Налийте тепле молоко у зручну глибоку ємність, додайте дріжджі, 1 ст. л. цукру та залиште на 10−15 хвилин до появи бульбашок.
У невеликій мисочці розтопіть вершкове масло та залиште охолоджуватися до кімнатної температури.
В окремій ємності збийте яйця, цукор, ванільний цукор.
У велику ємність для замішування тіста просійте борошно, додайте дрібку солі.
Зробіть у борошні у центрі ємності заглиблення та влийте туди дріжджову суміш, масло, збиті яйця.
Додайте олію та замісіть гладке еластичне тісто, яке не повинно прилипати до рук.
Накрийте ємність з тістом харчовою плівкою або сухим чистим рушником та залиште на 1−1,5 годин у теплому місці, доки тіста не стане вдвічі більше.
За цей час візьміть невелику каструлю та покладіть у неї вишні без кісточок, додайте сік або воду, цукор, ванільний цукор і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння на середньому вогні.
У окремій ємності змішайте крохмаль з невеликою кількістю води до однорідності та додайте у каструлю.
Постійно помішуючи начинку, доведіть її до загущення та залиште охолонути.
Сформуйте з тіста кульки (майбутні пиріжки) та залиште їх під плівкою або рушником ще на десять хвилин.
Після цього розкачайте кожну кульку, наповніть начинкою та сформуйте пиріжок.
Застеліть деко пергаментом, покладіть на нього пиріжки та залиште на 15−20 хвилин.
Збийте одне яйце та змастіть ним пиріжки перед випіканням для красивої золотистої скоринки.
Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте випікатися пиріжки на 20−25 хвилин.
Смачного!