З готового тіста. Рецепт швидкого приготування слойок з вишнями зі смачною скоринкою

20 червня 2024, 11:55

Коли маєш обмаль часу на приготування десерту, на допомогу може прийти готове тісто та вишні.

Для приготування вишневих слойок вам знадобиться готове листкове тісто, вишні та ще кілка додаткових інгредієнтів. Завдяки їх вдалому поєднанню після 20 хвилин приготування ви матимете неперевершену випічку.

Реклама

Як приготувати слойки з вишнями

Інгредієнти

Тісто листкове (бездріжджове, дріжджове) — 500 г

Вишня — 250 г

Цукор — 3 ст. л.

Крохмаль — 2 ст. л.

Яйця — 1 шт.

Цукрова пудра — за смаком

Борошно для посипання поверхні

Приготування

Дістаньте тісто з морозильної камери та залиште розморожуватися при кімнатній температурі.

Помийте вишню та викладіть у невеликий сотейник.

Засипте цукром і коли вона пустить сік, додайте крохмаль.

Ретельно перемішайте та поставте на середній вогонь до закипання.

Як тільки суміш почне кипіти, зменште вогонь до мінімуму та, постійно помішуючи, проваріть її до консистенції густого кисілю.

Зніміть каструлю з плити та остудіть суміш.

Посипте робочу поверхню борошном, викладіть на неї тісто та злегка розкачайте.

Розріже тісто на прямокутники та умовно поділіть кожен на дві частини.

На середину однієї частини покладіть ложку вишні, у другій частині зробіть кілька надрізів, накрийте нею начинку та защипніть краї.

Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього слойки та змастіть яйцем.

Поставте деко у заздалегідь прогріту до 190 градусів духовку на 20−25 хвилин.

Дайте остигнути готовим слойкам і присипте їх цукровою пудрою перед подачею на стіл.

Смачного!

Показати ще новини