Порятунок від спеки по-українськи. Як приготувати простий десерт із чорносливу та сметани

14 липня 2024, 10:03

Такий десерт — справжня забута легенда. Надзвичайно простий у приготуванні, він міг би бути у вашому холодильнику постійно. Ба більше — це українська відповідь іноземним десертам.

Холодні ласощі, які освіжають у спеку, створюють затишок і нагадують про дитинство. А ще такий чорнослив у сметані відображає гастрономічну українську спадщину, і це смачно! Вам знадобиться буквально три основні інгредієнти, а спеції чи підсолодження — за вашим смаком. Для рецепта найкраще обирати дрібний чорнослив та жирну сметану. Підтримуймо українські літні десерти.

Реклама

Чорнослив у сметані

Інгредієнти:

  • чорнослив без кісточки (в’ялений) — 100 г
  • ядра волоського горіха — 50 г
  • сметана (більше 15% жирності) — 300 г
  • цукрова пудра — 3 ст. л. без вершка
  • ванільний цукор — 1 ч. л. без вершка
  • шматочок чорного шоколаду

Спосіб приготування:

  1. Чорнослив промиваємо і заливаємо гарячою водою на 5−10 хвилин для розм’якшення. Якщо використовується сушений чорнослив, його слід замочити на довший час або трохи відварити.
  2. Горіхи злегка підсмажуємо на сухій сковороді, час від часу помішуючи.
  3. Покладіть половину або чверть ядра волоського горіха всередину кожного чорносливу.
  4. Збиваємо міксером сметану з цукровою пудрою та ванільним цукром. Близько 4−5 хвилин на середній швидкості.
  5. Розливаємо сметану в креманки.
  6. На дно кожної креманки викладаємо по 1−2 столові ложки сметани.
  7. Потім рівномірно викладаємо чорнослив і горіхи.
  8. Далі заливаємо сметанним кремом, посипаємо тертим шоколадом і ставимо в холодильник на 2−3 години. Неймовірний десерт готовий!
Показати ще новини