Порятунок від спеки по-українськи. Як приготувати простий десерт із чорносливу та сметани
Такий десерт — справжня забута легенда. Надзвичайно простий у приготуванні, він міг би бути у вашому холодильнику постійно. Ба більше — це українська відповідь іноземним десертам.
Холодні ласощі, які освіжають у спеку, створюють затишок і нагадують про дитинство. А ще такий чорнослив у сметані відображає гастрономічну українську спадщину, і це смачно! Вам знадобиться буквально три основні інгредієнти, а спеції чи підсолодження — за вашим смаком. Для рецепта найкраще обирати дрібний чорнослив та жирну сметану. Підтримуймо українські літні десерти.
Чорнослив у сметані
Інгредієнти:
- чорнослив без кісточки (в’ялений) — 100 г
- ядра волоського горіха — 50 г
- сметана (більше 15% жирності) — 300 г
- цукрова пудра — 3 ст. л. без вершка
- ванільний цукор — 1 ч. л. без вершка
- шматочок чорного шоколаду
Спосіб приготування:
- Чорнослив промиваємо і заливаємо гарячою водою на 5−10 хвилин для розм’якшення. Якщо використовується сушений чорнослив, його слід замочити на довший час або трохи відварити.
- Горіхи злегка підсмажуємо на сухій сковороді, час від часу помішуючи.
- Покладіть половину або чверть ядра волоського горіха всередину кожного чорносливу.
- Збиваємо міксером сметану з цукровою пудрою та ванільним цукром. Близько 4−5 хвилин на середній швидкості.
- Розливаємо сметану в креманки.
- На дно кожної креманки викладаємо по 1−2 столові ложки сметани.
- Потім рівномірно викладаємо чорнослив і горіхи.
- Далі заливаємо сметанним кремом, посипаємо тертим шоколадом і ставимо в холодильник на 2−3 години. Неймовірний десерт готовий!