З фаршем і моцарелою. Як приготувати баклажани в духовці, щоб вийшла ситна та соковита страва
Готувати влітку — справжнє задоволення, особливо коли під рукою є баклажани та м’ясний фарш.
Приготуйте фаршировані баклажани на обід або вечерю. Завдяки простому, але дуже вдалому рецепту, ви отримаєте неймовірну гастрономічну насолоду та будете готувати цю страву ще раз, і ще раз, і ще багато разів поспіль.
Як приготувати фаршировані баклажани в духовці
Інгредієнти
Всі інгредієнти для цієї страви підбираються у необхідній саме вам кількості.
Баклажан
Фарш м’ясний (будь-який)
Сир (бажано моцарела)
Помідори
Часник
Цибуля
Томатна паста
Оливкова олія
Спеції
Приправи
Сіль
Приготування
Помийте баклажани та розріжте вздовж на скибочки товщиною приблизно 0,5 см.
Посоліть кожну скибочку та залиште на 15−20 хвилин.
Помідори натріть на великій тертці.
Змажте баклажани з обох боків олією, покладіть на застелене пергаментом деко та поставте запікатися на 15 хвилин у заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку.
Почистіть та наріжте дрібними кубиками цибулю, підсмажте протягом 2−3 хвилин, додайте подрібнений часник і підсмажте до прозорості.
Додайте у пательню фарш, через 3−4 хвилини покладіть приправи, спеції та смажте ще пару хвилин.
Потім додайте терті помідори та продовжуйте готувати ще 7−8 хвилин.
Перекладіть баклажани у форму для запікання та складіть шарами: баклажан, фарш з овочами, баклажан, сир.
Розведіть томатну пасту водою та залийте нею дно форми з баклажанами.
Поставте баклажани у розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
Смачного!