З соусом бешамель. Рецепт для зеленої спаржі від Євгена Клопотенка
Якщо не знаєте, як приготувати спаржу, то спробуйте додати до її витонченого смаку трохи соусу бешамель за цим рецептом і ви будете здивовані смаковою гаммою.
Пропонуємо приготувати незрівнянно ніжну спаржу з вершковим соусом бешамель на вечерю за рецептом ресторатора, шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Ви відчуєте справжнє гастрономічне задоволення та отримаєт е багато корисних вітамінів.
Як приготувати спаржу з соусом бешамель
Інгредієнти для спаржі:
- 500 г спаржі
- 30 г вершкового масла
- Сік чверті лимона
- Сіль за смаком
- 30 г вершкового масла
- 30 г борошна пшеничного
- 300 мл молока
- За смаком сіль
- Дрібка мускатного горіха
Інгредієнти для соусу бешамель:
Спосіб приготування:
1. Приготуйте спаржу: очистіть пагони, відріжте 2 см від краю, відправте в підсолену воду варити 1 хвилину. Доведіть смак спаржі: відправте її на сковорідку з вершковим маслом. Смажте 1 хвилину.
2. Сотейник поставте на плиту, розтопіть 30 г вершкового масла. Всипте 30 г пшеничного борошна й постійно помішуйте.
3. А тепер влийте 300 мл молока, візьміть віничок і інтенсивно мішайте, доки соус не стане густої консистенції. Важливо, щоб не утворилися грудочки. Також кількість молока можна збільшити, щоб соус був не таким густим, у кінці додайте сіль за смаком.
3. Посилити смак соусу можна за допомогою дрібки потертого мускатного горіха, можна взяти вже мелений. Тепер беріть тарілку, викладайте в ряд спаржу, скропіть лимонним соком, а зверху викладіть соус бешамель.