З соусом бешамель. Рецепт для зеленої спаржі від Євгена Клопотенка

24 квітня 2024, 17:52

Якщо не знаєте, як приготувати спаржу, то спробуйте додати до її витонченого смаку трохи соусу бешамель за цим рецептом і ви будете здивовані смаковою гаммою.

Пропонуємо приготувати незрівнянно ніжну спаржу з вершковим соусом бешамель на вечерю за рецептом ресторатора, шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Ви відчуєте справжнє гастрономічне задоволення та отримаєт е багато корисних вітамінів.

Реклама

Як приготувати спаржу з соусом бешамель

Інгредієнти для спаржі:

  • 500 г спаржі
  • 30 г вершкового масла
  • Сік чверті лимона
  • Інгредієнти для соусу бешамель:

  • Сіль за смаком
  • 30 г вершкового масла
  • 30 г борошна пшеничного
  • 300 мл молока
  • За смаком сіль
  • Дрібка мускатного горіха

Спосіб приготування:

1. Приготуйте спаржу: очистіть пагони, відріжте 2 см від краю, відправте в підсолену воду варити 1 хвилину. Доведіть смак спаржі: відправте її на сковорідку з вершковим маслом. Смажте 1 хвилину.

2. Сотейник поставте на плиту, розтопіть 30 г вершкового масла. Всипте 30 г пшеничного борошна й постійно помішуйте.

3. А тепер влийте 300 мл молока, візьміть віничок і інтенсивно мішайте, доки соус не стане густої консистенції. Важливо, щоб не утворилися грудочки. Також кількість молока можна збільшити, щоб соус був не таким густим, у кінці додайте сіль за смаком.

3. Посилити смак соусу можна за допомогою дрібки потертого мускатного горіха, можна взяти вже мелений. Тепер беріть тарілку, викладайте в ряд спаржу, скропіть лимонним соком, а зверху викладіть соус бешамель.

Показати ще новини