З часником і мескалем. У київських барах подають борщ у вигляді коктейлю

25 травня, 22:51
Коктейль Борщ в банці (Фото: надане власниками)

Коктейль Борщ в банці (Фото: надане власниками)

Борщ із печі від Євгена Клопотенка подаватимуть у вигляді коктейлю, але в банці. Напій розробив шеф-бармен KYI bar Іван Носко — спеціально до Дня Києва.

Презентація коктейлю Борщ відбудеться 23 травня. Ідея створити тематичний напій виникла у Івана під час відвідин ресторану. Після дегустації борщу шеф-бармен уявив собі формулу з червоного вермуту і мескалю — з димними нотами печі та копченої груші, як у страві Клопотенка.

Реклама

«Для мене важливо, щоб борщ був збалансованим: без зайвої солодкавості чи кислинки. Головним героєм цього коктейлю є чорний ферментований часник, який дає йому смак умамі в дуже простий спосіб. Я інф'юзував KYI горілку свіжим буряком і чорним часником — це ідеальна основа для такого борщу», — поділився Іван Носко.

У цьому напої горілка на буряку з чорним часником створює оксамитову основу. Мескаль (традиційний для Мексики алкогольний напій зі збродженого соку агави) відповідає за димні ноти, червоний вермут — за колір, мікс кислот — за кислинку томатів, мед — за легку солодкавість. Буряковий і горіховий бітери з'єднують усе в цілісний, багатошаровий смак. Міцність напою складає 19%, і він вже доступний у барах 100 років тому вперед, KYI bar та LoggerHead.

«За допомогою цього коктейлю ми знайшли ще один спосіб подати борщ по-новому. А також — показати, що він може бути смачним, сучасним і цікавим у різних форматах», — додає Євген Клопотенко.

Коктейль Борщ з горілкою на буряку (Фото: надане власниками)
Коктейль Борщ з горілкою на буряку / Фото: надане власниками

Ще одна особливість коктейлю Борщ — форма подачі. Напій продаватиметься у банках об'ємом 150 мл. Його можна зберігати у холодильнику й відкривати під настрій — вдома, на вечірці чи у тісному колі друзів. Вартість — 360 грн, а презентувати його будуть у форматі гостьової барної зміни. За баром 23 травня буде Євген Клопотенко та Іван Носко. Шефи готуватимуть коктейлі, ділитимуться досвідом, розповідатимуть про колаборацію та пригощатимуть гостей різноманітними напоями.

Адреса: ресторан 100 років тому вперед, вул. Володимирська.Час: 23 травня о 19:00

Подія відкрита — приходити можуть усі охочі, залишитись на коктейль чи вечерю.

Показати ще новини
x1
x1
x1.25
x1.5
x1.75
x2
0:00
-
0:00
X