Кисле пиво — це як шампанське? Пояснює експерт
Віктор Ващук розповів про кислі стилі пива, які особливо цінуються знавцями (Фото: Скришот відео з каналу ВЗНП)
Можливо, ви ніколи не чули про кисле пиво. Або чули — і подумали: «Зіпсоване». Але насправді кисле пиво — це витончений стиль, яким захоплюються сомельє, пивні фанати і гурмани по всьому світу. Смак, до якого повертаєшся, коли вже «переріс» лагер.
Кисле пиво — це не випадкова помилка, а результат роботи з бактеріями і дикими дріжджами, схожими на ті, що в йогуртах чи натуральному вині. У ньому може не бути фруктів, але ви відчуєте вишню. У ньому немає цукру, але буде присмак десерту. Його п’ють повільно, смакують, поєднують з устрицями або шоколадом, і відкривають для себе зовсім нову категорію насолоди. Якщо вам нудно з пивом — спробуйте кисле. Це абсолютно інший світ.