Диво-лайфхак від тренера. Скористайтеся цим способом, щоб швидко прийти у форму до літа
Свіжий салат перед вживанням основної страви може допомогти у схудненні (Фото: stockcake)
Віктор Мандзяк — відомий професійний фітнес-тренер, фахівець з індивідуальних програм тренування та харчування поділився секретом простого, та ефективного методом схуднення.
Віктор Мандзяк
«Розкажу про диво-лайфхак: „Як їсти менше, але не обмежувати себе в їжі“. Але спершу поясню, на чому він базується. Спитаєте: на чому? На даних! Наукових даних! Для мене важливо змінювати мислення людей. Якщо ідея, яку транслює лікар, дієтолог, професор чи тренер, не підкріплена науковими дослідженнями — це нісенітниця», — зазначив експерт.
Теорія Барбари Роллс
За словами тренера, у світі науки про схуднення є потужна особистість — Барбара Роллс. Провівши безліч експериментів, вона довела одну геніально просту закономірність: чим більше в їжі калорій, тим більше калорій загалом з'їдає людина. Цей лайфхак базується саме на цьому! «Але не поспішай гортати стрічку, я не пропоную тобі жити на одних овочах. І вже точно не збираюся виривати з рук шоколадку. Ми вирушаємо у світ науки та здорового глузду!», — додає тренер.
Зелений і свіжий : рецепт салату зі шпинату та артишоків з вінегретом і пармезаном
Експеримент із салатами та пастою
У 2004 році Барбара Роллс із командою провела дослідження. Учасників годували салатами, а через 20 хвилин подавали пасту. Вони могли їсти макарони скільки заманеться, а вчені фіксували, скільки саме вони спожили. Контрольна група — люди, які їли пасту без попереднього салату. Фішка експерименту: було шість варіантів салатів — великі та малі порції, з різною калорійністю. Склад салатів:
- Овочі (салат айсберг, ромен, морква, помідори чері, селера, огірок)
- Заправка (італійський соус)
- Сир (моцарела, пармезан)
Вчені варіювали калорійність салатів:
-
Низькокалорійний (33 ккал/100 г)
-
Середньокалорійний (67 ккал/100 г)
-
Висококалорійний (133 ккал/100 г)
Кожен салат подавався у двох варіантах: 150 г або 300 г.
Результати:
- Низькокалорійний салат (33 ккал/100 г). Люди споживали менше калорій загалом, ніж ті, хто їв лише пасту.
- Великий (300 г) низькокалорійний салат. Ефект був ще сильніший: мінус 107 калорій у загальному прийомі їжі!
- Середньо калорійний салат. Ефект менш виражений, але теж спрацьовував.
- Висококалорійний салат (133 ккал/100 г). Люди з'їдали більше, ніж ті, хто їв тільки макарони!
Словом, якщо з'їсти перед основною стравою низькокалорійний салат, загальна кількість спожитих калорій зменшується. А от калорійний салат лише збільшує загальну калорійність трапези!
Салат із гранатом і фетою: рецепт смачного та соковитого салату
Лайфхак для схуднення
Отже, їж перед основною стравою низькокалорійний салат, бажано 300 г. Не підходять: Цезар, Грецький та інші ресторанні салати, де овочі плавають у майонезі або олії. Це ті самі калорійні салати з експерименту, що збільшують загальну кількість калорій!
Чому це працює?
Шлунок під час трапези прагне заповнитися — в середньому, потрібно 500−600 мл їжі. Якщо перед основною стравою з'їсти низькокалорійний салат, то для калорійної їжі залишиться менше місця. У підсумку — ти насичуєшся швидше і споживаєш менше калорій.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.