Мандрики, опіканці та з піском. Сім рецептів вареників

22 вересня, 23:03
Вареники з вишнями (ілюстративна фотографія) (Фото: myviewpoint/Depositphotos)

Вареники з вишнями (ілюстративна фотографія) (Фото: myviewpoint/Depositphotos)

Усі рецепти — з експедицій

1. Вареники на парі

Тісто:

  • борошно — 300 г
  • кефір — 250 мл
  • сіль — ½ ч. л.
  • сода — ½ ч. л.

Залишити на 30 хвилин.

Начинка:

  • картопля відварена з цибулею — 400 г

Варіть у пароварці 10−15 хвилин. Подавайте з маслом або шкварками.

Реклама

2. Вареники з вишнями

Тісто:

  • борошно — 500 г
  • молоко — 250 мл (поступово)
  • яйця — 1 шт.
  • олія — 1 ст. л.
  • сіль — ½ ч. л.

Залишити на 10−15 хвилин.

Начинка:

  • вишня — 400 г
  • цукор — 1 ст. л.
  • манка — 1 ст. л.

Варіть 3−4 хвилин, подавайте з маслом і медом.

3. Мандрики

Тісто:

  • борошно — 600 г
  • яйця — 3 шт.
  • масло — 200 г
  • цукор — 1 ст. л.
  • сметана — 100 г
  • сіль — дрібка

Охолодити протягом 20 хвилин.

Начинка:

  • сир — 400 г
  • сметана — 100 г
  • яйце — 1 шт.
  • цукор — 2 ст. л.
  • мак — 1 ст. л.

Запікайте 30 хвилин при 180 °C, змастивши жовтком.

4. Вареники з сиру

Тісто:

  • борошно — 300 г
  • сир — 300 г
  • яйця — 1−2 шт.
  • сіль — дрібка
  • цукор — 1 ч. л.

Залишити на 30 хвилин.

Начинка:

  • сир — 200 г
  • жовток — 1 шт.
  • цукор — 1 ст. л.

Варіть 7 хвилин, подавайте з маслом, сметаною або медом.

5. Опіканці

Тісто:

  • борошно — 360 г
  • сироватка/кефір — 200 мл
  • сіль — дрібка

Залишити на 20 хвилин.

Начинка:

  • пшоно — 100 г
  • мак — 20 г
  • вершкове масло — 30 г для змащування

Трохи проваріть у підсоленій воді, викладіть у форму, змастіть 30 г масла, запікайте 20−30 хвилин. Подавайте з маслом або часниковим соусом.

6. Вареники з піском

Тісто:

  • борошно — 520 г
  • кефір — 360 г
  • олія — 2 ст. л.
  • дрібка солі

Начинка:

  • сало або смалець — 200 г
  • цибуля — 2 шт.
  • борошно — 5 ст. л.

Варіть 5 хвилин, подавайте зі шкварками.

7. Вареники в крохмалі

Тісто:

  • борошно — 400 г
  • молоко — 200 мл
  • олія — 1−2 ч. л.
  • сіль — ½ ч. л.

Начинка:

  • капуста квашена — 300 г
  • морква — 1 шт.
  • цибуля — 1 шт.

Суміш:

  • крохмаль — 30 г
  • вода — 45 мл

Варіть 7 хвилин, а потім обсмажте з 30 г крохмалю, розведеного у 45 мл води, до карамелізації.

instagram.com/klopotenko/
Фото: instagram.com/klopotenko/

Більше рецептів на klopotenko.com

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини