Мандрики, опіканці та з піском. Сім рецептів вареників
Вареники з вишнями (ілюстративна фотографія) (Фото: myviewpoint/Depositphotos)
Усі рецепти — з експедицій
1. Вареники на парі
Тісто:
- борошно — 300 г
- кефір — 250 мл
- сіль — ½ ч. л.
- сода — ½ ч. л.
Залишити на 30 хвилин.
Начинка:
- картопля відварена з цибулею — 400 г
Варіть у пароварці 10−15 хвилин. Подавайте з маслом або шкварками.
2. Вареники з вишнями
Тісто:
- борошно — 500 г
- молоко — 250 мл (поступово)
- яйця — 1 шт.
- олія — 1 ст. л.
- сіль — ½ ч. л.
Залишити на 10−15 хвилин.
Начинка:
- вишня — 400 г
- цукор — 1 ст. л.
- манка — 1 ст. л.
Варіть 3−4 хвилин, подавайте з маслом і медом.
3. Мандрики
Тісто:
- борошно — 600 г
- яйця — 3 шт.
- масло — 200 г
- цукор — 1 ст. л.
- сметана — 100 г
- сіль — дрібка
Охолодити протягом 20 хвилин.
Начинка:
- сир — 400 г
- сметана — 100 г
- яйце — 1 шт.
- цукор — 2 ст. л.
- мак — 1 ст. л.
Запікайте 30 хвилин при 180 °C, змастивши жовтком.
4. Вареники з сиру
Тісто:
- борошно — 300 г
- сир — 300 г
- яйця — 1−2 шт.
- сіль — дрібка
- цукор — 1 ч. л.
Залишити на 30 хвилин.
Начинка:
- сир — 200 г
- жовток — 1 шт.
- цукор — 1 ст. л.
Варіть 7 хвилин, подавайте з маслом, сметаною або медом.
5. Опіканці
Тісто:
- борошно — 360 г
- сироватка/кефір — 200 мл
- сіль — дрібка
Залишити на 20 хвилин.
Начинка:
- пшоно — 100 г
- мак — 20 г
- вершкове масло — 30 г для змащування
Трохи проваріть у підсоленій воді, викладіть у форму, змастіть 30 г масла, запікайте 20−30 хвилин. Подавайте з маслом або часниковим соусом.
6. Вареники з піском
Тісто:
- борошно — 520 г
- кефір — 360 г
- олія — 2 ст. л.
- дрібка солі
Начинка:
- сало або смалець — 200 г
- цибуля — 2 шт.
- борошно — 5 ст. л.
Варіть 5 хвилин, подавайте зі шкварками.
7. Вареники в крохмалі
Тісто:
- борошно — 400 г
- молоко — 200 мл
- олія — 1−2 ч. л.
- сіль — ½ ч. л.
Начинка:
- капуста квашена — 300 г
- морква — 1 шт.
- цибуля — 1 шт.
Суміш:
- крохмаль — 30 г
- вода — 45 мл
Варіть 7 хвилин, а потім обсмажте з 30 г крохмалю, розведеного у 45 мл води, до карамелізації.
Більше рецептів на klopotenko.com
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут