Для ідеального побачення. Як приготувати качку Веллінгтон
Качка Веллінгтон (Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova)
Це соковите качине філе, запечене з грибною начинкою в листковому тісті
Готові до нового ідеального побачення? Обожнюю різні Веллінгтони. А ви?
Інгредієнти:
- філе качки — 2 шт.
- качина мʼякоть — 120 г
- вершки 30−35% — 80 г
- печериці — 200 г
- цибуля — 50 г
- сіль, духмяний та чорний перці, мускатний горіх
- листя шпинату — 150 г
- хамон — 50 г
- листкове тісто — 500 г
- яйце — 1 шт.
Пюре з батату:
- запечений батат — 250 г
- вершки — 40−50 г
- світла паста місо — 10 г
Соус:
- обрізь качки, можна крила та кістки
- цибуля, морква, часник, груша копчена, трави,
- червоне сухе вино
- масло
У качиного філе знімаю шкірку і мале філе, обсмажую на розігрітій пательні з однієї сторони, знімаю, солю та перчу.
Цибулю нарізаю нарізкою брюнуаз (дрібні кубики), обсмажую до румʼяності, додаю дрібно порізані гриби й також обсмажую. Можна додавати лісові гриби.
Мʼякоть качки перебиваю блендером із вершками й заправляю спеціями, перетираю через сито, заправляю спеціями та змішую з готовим дюкселем (грибами).
На стіл кладу плівку, на неї — бланшований шпинат, зверху — тонкі слайси хамону, далі качиний фарш з грибами і два філе, поєднані одне з одним необсмаженими сторонами. Все згортаю у щільний рулет та ставлю на годину в холодильник.
Тісто злегка валкую, змащую яйцем, поміщаю рулет з качкою, зверху кладу ще тісто та оформлюю «пиріг». Знов змащую яйцем, роблю насічки та посипаю пластівцями солі.
Запікаю 25 хвилин при 185 градусах до готовності качки medium rare.
Одночасно запікаю під фольгою порізаний батат з олією та травми. Готовий батат змішую з вершками та місо пастою і перебиваю у пюре.
Готую соус. Обсмажую обрізь качки (та крила) з овочами, додаю трави, грушу й червоне вино, і тушкую якомога довше, періодично додаю води. Готовий соус проціджую, випарюю і додаю шматок масла. Подавати одразу, як приготували.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут