З швидкого тіста на кефірі. Рецепт смачного заливного пирога з молодою капустою та яйцями
Запашний капустяний пиріг готується без розкочування тіста й виходить неймовірно смачним і ситним.
Заливний пиріг з молодою капустою та яйцями готується, як то кажуть, однією рукою, а виходить настільки смачним, що хочеться їсти його на сніданок, обід, вечерю та під час перекусів.
Як приготувати заливний пиріг з молодою капустою
Інгредієнти
Кефір — 400 мл
Борошно — 300 г
Яйця — 2 шт.
Розпушувач — 1 ч. л.
Сіль — 0,5 ч. л.
Цукор — 0,25 ч. л.
Для начинки
Капуста молода — 300 г
Яйця — 3 шт.
Кріп — 5 гілочок
Олія — 2 ст. л.
Кунжут — 2 ч. л.
Сіль — 0,1 ч. л.
Перець чорний мелений — дрібка
Олія для підсмажування
Приготування
Зваріть яйця круто, остудіть та наріжте дрібними кубиками.
Помийте капусту та пошинкуйте дрібною соломкою.
Розігрійте пательню з олією на середньому вогні та підсмажте капусту протягом десяти хвилин.
Перекладіть капусту у окрему ємність та дайте їй охолонути. Потім додайте до неї подрібнений кріп, яйця, інші інгредієнти для начинки та ретельно все перемішайте.
У глибоку ємність для замішування тіста влийте кефір кімнатної температури, додайте яйця, цукор, сіль, змішане з розпушувачем борошно.
Ретельно перемішайте тісто, воно має вийти за консистенцією, як на оладки. Якщо тісто вийшло густішим, додайте невелику кількість кефіру.
Змастіть форму для випікання діаметром 25−26 см маслом та вилийте у неї дві третини тіста.
Зверху викладіть начинку, залийте залишками тіста та посипте кунжутом.
Поставте форму у заздалегідь прогріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.
Після появи рум’яної скоринки дістаньте пиріг з духовки, залиште на 15 хвилин, а потім наріжте та подавайте на стіл.
Смачного!