З швидкого тіста на кефірі. Рецепт смачного заливного пирога з молодою капустою та яйцями

18 червня 2024, 12:28

Запашний капустяний пиріг готується без розкочування тіста й виходить неймовірно смачним і ситним.

Заливний пиріг з молодою капустою та яйцями готується, як то кажуть, однією рукою, а виходить настільки смачним, що хочеться їсти його на сніданок, обід, вечерю та під час перекусів.

Реклама

Як приготувати заливний пиріг з молодою капустою

Інгредієнти

Кефір — 400 мл

Борошно — 300 г

Яйця — 2 шт.

Розпушувач — 1 ч. л.

Сіль — 0,5 ч. л.

Цукор — 0,25 ч. л.

Для начинки

Капуста молода — 300 г

Яйця — 3 шт.

Кріп — 5 гілочок

Олія — 2 ст. л.

Кунжут — 2 ч. л.

Сіль — 0,1 ч. л.

Перець чорний мелений — дрібка

Олія для підсмажування

Приготування

Зваріть яйця круто, остудіть та наріжте дрібними кубиками.

Помийте капусту та пошинкуйте дрібною соломкою.

Розігрійте пательню з олією на середньому вогні та підсмажте капусту протягом десяти хвилин.

Перекладіть капусту у окрему ємність та дайте їй охолонути. Потім додайте до неї подрібнений кріп, яйця, інші інгредієнти для начинки та ретельно все перемішайте.

У глибоку ємність для замішування тіста влийте кефір кімнатної температури, додайте яйця, цукор, сіль, змішане з розпушувачем борошно.

Ретельно перемішайте тісто, воно має вийти за консистенцією, як на оладки. Якщо тісто вийшло густішим, додайте невелику кількість кефіру.

Змастіть форму для випікання діаметром 25−26 см маслом та вилийте у неї дві третини тіста.

Зверху викладіть начинку, залийте залишками тіста та посипте кунжутом.

Поставте форму у заздалегідь прогріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.

Після появи рум’яної скоринки дістаньте пиріг з духовки, залиште на 15 хвилин, а потім наріжте та подавайте на стіл.

Смачного!

Показати ще новини