Японський десерт. Як приготувати незвичайне кавове желе із вершковим кремом для спекотних днів

4 червня 2024, 21:34

Кава може бути не тільки ароматним та бадьорливим напоєм, а ще й цікавим желейним десертом. Дрібка кофеїнової гіркоти, трошки вершковості та незвичайне поєднання текстур у цьому желе.

Японське кавове желе — це дотепне, рухоме частування, яке дуже легко приготувати і яке ідеально підходить для спекотних літніх днів. Допоможе як розважитися так і взбадьоритися. Цей желейний десерт справді приваблює: його цікаво як їсти так і готувати. Розповідаємо нескладний рецепт.

Реклама

Японська желейна кава

Інгредієнти:

  • 1 ст.л. кави
  • 2 ч. л. коричневого цукру
  • 2 ч. л. порошку желатину / порошку агар-агару
  • 1 склянка гарячої води
  • ½ склянки холодної води
  • ½ склянки вершків для збивання
  • 1 ст.л. сиропу

Спосіб приготування:

  1. Спочатку змішайте каву, коричневий цукор, желатиновий або порошок агару, гарячу та холодну воду, поки все добре не змішається.
  2. Після змішування поставте суміш у холодильник на 2−3 години, доки вона не набуде твердої желеподібної консистенції.
  3. Коли желе застигне, приготуйте кремову суміш, змішавши збиті вершки та сироп.
  4. Насамкінець виливаємо вершковий крем на охолоджене кавове желе. Ваш смачний японський десерт готовий до вживання.
Показати ще новини