Без дріжджів і важкого замішування. Як швидко приготувати домашній хліб на кефірі та вівсяних пластівцях

23 травня 2024, 16:43

Щоб приготувати смачний та корисний хліб не обов’язково витрачати безліч часу на вимішування та випікання.

Для випікання домашнього хліба без дріжджів та звичайного борошна потрібна невелика кількість продуктів, які є на кухні у кожної господині. Замісіть тісто за лічені хвилини та вже через 35 хвилин насолодіться неймовірною корисною випічкою.

Реклама

Як приготувати домашній хліб без борошна

Інгредієнти

Вівсяні пластівці - 2 скл.

Кефір — 1 скл.

Яйця — 1 шт. (велике)

Сода — 0,5 ч. л.

Соль — 0,5 ч. л.

Коріандр — 1 ч. л.

Насіння (льону, кунжуту, гарбузове) — 2 ст. л.

Приготування

Візьміть глибоку ємність, налийте у неї кефір, додайте соду та збийте віночком.

Додайте сіль, яйце та знов збийте до однорідної маси.

Перемеліть вівсяні пластівці у борошно та додайте до кефірної суміші.

Додайте коріандр і насіння, але, бажано не соняшникове, від нього хліб зеленіє всередині на наступний день. Соняшниковим насінням можна присипати хліб зверху.

Застеліть скляну форму пергаментом, якщо маєте силіконову, то її не потрібно ані застилати, ані змащувати маслом.

Влийте тісто у форму, розрівняйте силіконовою лопаткою, за бажанням, присипте зверху соняшниковим насінням та поставте запікатися у заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на 35 хвилин.

Вийміть готовий хліб з форми та дайте йому повністю охолонути

Перед споживанням.

Смачного!

Показати ще новини