За п’ять хвилин. Як швидко зварити моркву для салату: трюк, який використовують кращі кулінари
Якщо вам потрібно швидко приготувати салат, але ви не маєте часу варити моркву, можна скористатися одним цікавим лайфхаком.
Досвідчені кулінари вважають, що цей метод дозволяє зварити овоч всього за п’ять хвилин.
Для цього потрібно підготувати моркву. Обирайте завжди свіжі та якісні овочі, а потім ретельно вимийте і очистіть їх від шкірки. Для приготування салату моркву зазвичай нарізають кружечками або кубиками, тому зробіть це, поки вона ще сира. Основний інструмент, який вам знадобиться, щоб зварити моркву за 5 хвилин, — це мікрохвильова піч.
Як швидко зварити моркву
Розкладіть нарізаний овоч в скляну місткість, придатну для мікрохвильовки, та додайте невелику кількість води. Вода допомагає значно прискорити процес приготування і зберігає вологу, тому овоч не вийде надто сухим. Поставте місткість у мікрохвильову піч, включіть її на максимальну потужність на 5 хвилин. Тривалість приготування може відрізнятися залежно від потужності вашої пічки, тому вам доведеться самостійно контролювати процес.
Після закінчення часу перевірте моркву на готовність. Вона повинна бути м’якою, але не розвареною. Такий овоч зберігає свої смакові якості та текстуру. Після остигання ви можете додати моркву до салату і насолоджуватися стравою.