Не виливайте залишки. Найкращий спосіб використати недопите вино

2 лютого 2024, 19:22

Коли в пляшці залишається недопите вино, виникає питання: як його використати? Найкращий спосіб — просто заморозити залишки. Так-так, саме заморозити! І ми розкажемо, як правильно це зробити.

Попереджаємо що смак може змінитися, тому не радимо цього для особливо цінних вин. Розповідаємо, для чого варто заморозити залишки вина і як це робити

Чи може вино замерзнути?

Реклама

Чи можна заморозити залишки вина?

Тоді як вода замерзає при 0 градусів Цельсія, вино — від -9 до -4 градусів Цельсія залежно від вмісту алкоголю. Чим вище вміст спирту, тим нижча температура замерзання. Як правило, біле вино має вищу температуру замерзання, ніж червоне. Вино з більшим вмістом цукру, як і десертне, замерзає при ще нижчій температурі. Ви можете заморозити ігристі вина, але вони втратять свою карбонізацію.

Скільки часу потрібно, щоб заморозити вино?

Для заморожування вина потрібно приблизно 5−6 годин. Щоб прискорити процес, розлийте вино у формочки для льоду.

Що робити, якщо ви випадково заморозили вино?

Скажімо, ви забули охолодити пляшку вина, тому поклали її в морозилку. Потім через кілька годин ви розумієте, що забули його дістати, і вино частково або повністю замерзло. Хороша новина полягає в тому, що воно все ще абсолютно безпечне для вживання, хоча може дещо змінити свій смак.

Коли слід заморожувати вино?

Бувають випадки, коли його справді доцільно заморозити. Якщо у вас залишилося трохи в пляшці, розлийте його у формочки для льоду, щоб використовувати для приготування їжі. Ви також можете використовувати його для приготування коктейлів, як-от сангрія.

Який найкращий спосіб заморозити вино

Нерозумно заморожувати вино в пляшці, оскільки рідина розширюється під час замерзання, що може призвести до лопання або, що ще гірше, вибуху пляшки у морозильній камері. Замість цього використовуйте форми для кубиків льоду або інші контейнери, які можна використовувати в морозилці.

Показати ще новини