З бурбоном. Рецепт оригінального джему з персиків на зиму
Цей простий джем має насичений свіжий персиковий смак із тонкими нотками ванілі та бурбона.
Домашнє варення — це чудова солодка заготовка на зиму. Такі ласощі будуть усім до смаку до смаку.
Інгредієнти
- 0,5 стручка ванілі
- 450 г стиглих, але міцних жовтих персиків, розрізаних навпіл, без кісточок і нарізаних на шматочки завтовшки 1,5 см (3 склянки)
- 1 склянка цукру
- 0,5 склянки очищеного і тертого яблука Гренні Сміт
- 1 склянка бурбона
- 1 столова ложка бутильованого лимонного соку
Приготування
- Покладіть 2 невеликі тарілки в морозильник для охолодження. Розріжте стручок ванілі уздовж навпіл і вискобліть насіння. У великій каструлі змішайте стручок ванілі та насіння, персики, цукор, яблуко, бурбон і лимонний сік. Накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин.
- Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, часто помішуючи. Коли цукор повністю розчиниться, зменшіть вогонь до слабкого і варіть під кришкою, періодично помішуючи, поки персики не стануть м’якими, близько 10 хвилин.
- Зніміть з вогню і розімніть фрукти до однорідної маси за допомогою товкача для картоплі. Поверніть каструлю на вогонь і варіть на середньому вогні, помішуючи та регулюючи температуру, близько 6 хвилин. Приберіть стручок ванілі.
- Для перевірки консистенції покладіть 1 чайну ложку джему на охолоджену тарілку і заморозьте на 2 хвилини. Проведіть пальцем по джему: якщо слід чіткий, джем готовий. Якщо ні, поверніть каструлю на вогонь і варіть ще 1−3 хвилини, потім перевірте знову. Зніміть піну з поверхні джему ложкою.
- Нагрійте дві банки об'ємом 1 склянка в гарячій воді протягом 1−2 хвилин і обсушіть їх. За допомогою лійки та ополоника розлийте гарячий джем по банках. Залиште остигати до кімнатної температури, накрийте і поставте в холодильник на 12−24 години, щоб джем загус. (Зберігати в холодильнику можна до 2 місяців)