Смак свободи. Американська пекарня запрошує українських ветеранів надсилати рецепти — аби нагадати про українських військовополонених

23 грудня 2024, 15:45
Проєкт смак свободи нагадає про українських військовополонених світу (Фото: Соцмережі Сніданок з 1+1)

Проєкт смак свободи нагадає про українських військовополонених світу (Фото: Соцмережі Сніданок з 1+1)

Спільнота Серце Азовсталі разом зі Сніданком з 1+1 оголосили старт проєкту Смак свободи. Його мета — створити унікальний український смаколик, який стане частиною адвокації у США за звільнення українських військовополонених.

Смак свободи — українсько-американська ініціатива, покликана поширити інформацію про українських військовополонених. До проєкту долучається пекарня Dog Tag Bakery, яка активно співпрацює з військовими організаціями у Вашингтоні та Чикаго, а прибуток від продажу їхньої випічки спрямовують на підтримку ветеранів.

Реклама

Участь у проєкті візьмуть українські ветерани та ветеранки, яким потрібно заповнити анкету, вказавши унікальний рецепт та його назву, яка асоціюється зі свободою. Це має бути смаколик який стане символом підтримки визволення військовополонених. Радять обирати родинні, регіональні, автороські рецепти тістечок, печива, іншої випічки без горіхів.

Страва переможець буде продаватись в американській пекарні Dog Tag, і матиме шанс стати хітом і посилити присутність української культури за кордоном. Також автор чи авторка рецепта поїдуть до Вашингтону в США, щоб представити свою ідею. Кожен смаколик буде супроводжувати листівка з історією ветерана чи ветеранки, які повернулись із полону.

У складі журі, яке буде оцінювати анкету та смак будуть кулінарні експерти Олена Брайченко, Євген Клопотенко, Валентина Хамайко, а також представники Серця Азовсталі і Dog Tag Bakery. Гастродослідниця Олена Брайченко зазначила, що особливу увагу звертатиме саме на історію смаколика:

«Мені дуже хочеться, аби це була щира і проста історія. Хотілося б, щоб українські ветерани та ветеранки згадали смак дитинства або страву, яка презентує їхній рідний край, село, містечко чи родину».

Переможець проєкту не лише представить свій смаколик, але й отримає унікальну нагоду навчатися в бізнес-школі. Це дасть поштовх розпочати власну справу, адже учасники зможуть отримати реальний досвід роботи у пекарні. Для участі потрібно:

  1. Заповнити анкету
  2. Вказати в ній назву, фото та рецепт смаколика
  3. Записати відеоповідомлення із презентацією свого десерту.
Про результати оголосять 27 грудня у прямому ефірі Сніданку з 1+1.
Показати ще новини