З залишків вчорашньої курки. П’ять простих рецептів для приготування швидкої та корисної вечері

27 серпня 2024, 17:14

Ці п’ять рецептів не лише неважкі у приготуванні, а й вишукані та поживні. Ви точно захочете приготувати одну зі страв ще і ще.

Попередньо відварена курка робить ці страви простими та смачними. Як варіант, використовуйте м’ясо, приготоване на грилі.

П’ять рецептів страв з готового курячого м’яса

Реклама

1. Курячий салат Rotisserie

Сендвіч з салатом із курки та помідорів (Фото: Nalga/depositphotos)
Сендвіч з салатом із курки та помідорів / Фото: Nalga/depositphotos

Цей класичний салат готується на основі заправки з йогурту і подрібненою куркою на грилі для максимальної зручності. Він чудово смакуватиме як намазка на хрусткому сендвічі.

Інгредієнти:

¼ склянки зцідженого (по-грецьки) йогурту з незбираного молока

¼ склянки майонезу

¼ склянки дрібно нарізаної селери

2 ч. л. тертої цедри лимона

2 ч. л. діжонської гірчиці

¼ ч. л. меленого перцю

¼ ч. л. солі

1 чашка подрібненої курки на грилі

¼ склянки тонко нарізаної червоної цибулі

8 скибочок цільнозернового хліба

2 ст. л. вершкового масла, розтопленого

1 середній помідор, видаліть серцевину та наріжте скибочками

4 скибочки американського сиру

Спосіб приготування:

1. Змішайте йогурт, майонез, селеру, лимонну цедру, гірчицю, перець і сіль у середній мисці до повного змішування. Додайте курку та цибулю до рівномірного покриття.

2. Змастіть 1 сторону кожної скибочки хліба розтопленим маслом (приблизно ¾ чайної ложки кожного); покладіть хліб стороною донизу, змащеною маслом, на робочу поверхню. Розкладіть по ¼ склянки курячого салату на кожен із 4 скибочок; зверху на кожну покладіть 2 скибочки помідорів і 1 скибочку сиру. Зверху покладіть 4 скибочки хліба, змащені маслом, злегка притисніть, щоб вирівняти.

3. Розігрійте велику чавунну сковороду на середньому слабкому вогні. Готуйте 2 бутерброди, накривши кришкою трохи меншою за сковороду (щоб вона тиснула на бутерброди), доки сир не розплавиться, а хліб не стане золотисто-коричневим і хрустким, 3−4 хвилини з кожного боку.

4. Перекладіть бутерброди на тарілку; нещільно накрийте фольгою, щоб зберегти тепло. Протріть сковороду; повторіть процес з рештою 2 бутербродами. Розріжте бутерброди навпіл і відразу подавайте.

2. Енчілада з куркою та квасолею

Енчілада з курячого м'яса (Фото: serezniy/depositphotos)
Енчілада з курячого м'яса / Фото: serezniy/depositphotos

Ця страва для повільного приготування — це найкраща їжа для комфорту: шари коржів, сиру та соусу зливаються разом у затишну запіканку, натхненну смаком енчілади. Верхній шар тортильї стає чудово хрустким у мультиварці. Боби пінто можна легко замінити на інші.

Інгредієнти:

4 склянки подрібненої курки на грилі

1 банка (420 г) бобів пінто без додавання солі, промита

1 склянка несолоного курячого бульйону

½ склянки нарізаного кубиками червоного болгарського перцю

1 (350 г) банка зеленої сальси

ʼ¼ ч. л. солі

¼ ч. л. меленого перцю

10 шт. тортильї (круглий лаваш)

2, 5 чашки тертого сиру Чеддер і/або Монтерей Джек, розділити

Для подачі сметана і нарізана свіжа кінза

Спосіб приготування:

1. Злегка покрийте стінки чаші мультиварки на 6 літрів олією. Змішайте курку, квасолю, бульйон, болгарський перець, сальсу, сіль і перець у великій мисці.

2. Викладіть приблизно одну третину суміші у чашу мультиварки. Розкладіть зверху 3 або 4 коржі, злегка накладаючи один на одного і розриваючи їх, щоб вони підійшли за потреби.

3. Зверху посипте ½ склянки сиру. Повторіть з рештою інгредієнтів, щоб зробити ще два шари, закінчуючи рештою 1 ½ склянки сиру.

4. Накрийте, підклавши паперовий рушник під кришку, але не торкаючись сиру, щоб ввібрати зайву вологу. Готуйте на низькому рівні, поки верхній шар коржів не стане злегка хрустким і золотистим, приблизно 4 години. Подавайте за бажанням зі сметаною та кінзою.

3. Запіканка Альфредо на сковороді з сирною куркою та брокколі

Запіканка з куркою та броколі (Фото: lenyvavsha/depositphotos)
Запіканка з куркою та броколі / Фото: lenyvavsha/depositphotos

Ця чудова сирна запіканка Альфредо з куркою на одній сковороді поєднує в собі пасту пенне, ніжну броколі та подрібнену курку на грилі, задушену у вершковому соусі.

Інгредієнти:

4 чашки макаронів пенне з цільної пшениці

2 ст. л. несолоного вершкового масла

½ склянки дрібно нарізаної жовтої цибулі

2 ст. л. дрібно нарізаного часнику

6 склянок невеликих свіжих суцвіть брокколі

½ склянки курячого бульйону

¾ склянки вершкового сиру зі зниженим вмістом жиру, нарізаного кубиками

½ склянки незбираного молока

2 ч. л. італійської приправи

½ ч. л. цибульного порошку

½ ч. л. часникового порошку

½ ч. л. меленого перцю

¼ ч. л. солі

1, 5 потертого сиру

3 чашки подрібненої курки на грилі

2 ст. л. тертого сиру Пармезан

1 ст. л. подрібненої свіжої листової петрушки

Спосіб приготування:

1. Варіть макарони, час від часу помішуючи, до стану аль денте, приблизно 8 хвилин. Залиште трохи води для варіння; злийте макарони.

2. Розтопіть вершкове масло у великій сковороді, безпечній для бройлерів, на середньому сильному вогні. Додайте цибулю; варіть, час від часу помішуючи, до розм’якшення, 2−3 хвилини.

3. Додайте часник; варіть, постійно помішуючи, до появи аромату, приблизно 1 хвилину. Додайте броколі і бульйон; накрийте кришкою і готуйте, не заважаючи, поки брокколі не стане ніжною і яскраво-зеленою, 3−4 хвилини

4. Змішайте вершковий сир, молоко, збережену воду для приготування, італійські приправи, цибульний порошок, часниковий порошок, перець і сіль.

5. Готуйте, часто помішуючи, до утворення вершкового соусу, приблизно 2 хвилини. Додайте 1 склянку сиру; варіть, постійно помішуючи, поки не розтане, приблизно 1 хвилину.

6. Додати пасту і курку; варіть, часто помішуючи, поки не нагріється. Зняти з вогню. Посипте рештою ½ склянки сиру. Смажте, поки сир не закипить і не підрум'яниться, 2−3 хвилини. Зверху посипте пармезаном і петрушкою.

4. Суп з курки та рису в одній каструлі

Курячий суп із рисом (Фото: Mahara/depositphotos)
Курячий суп із рисом / Фото: Mahara/depositphotos

Цей суп з куркою та рисом є втіленням затишної атмосфери в мисці з ароматними спеціями. Сушений естрагон має менш виражений аромат, ніж свіжий, забезпечуючи м’який смак, який чудово доповнює інші інгредієнти. Коричневий рис швидкого приготування — це величезна економія часу.

Інгредієнти:

2 ст. л. несолоного вершкового масла

3 середніх стебла селери, дрібно нарізати

2 середні моркви, тонко нарізані

1 маленька жовта цибулина, дрібно нарізана

150 г грибів глив, тонко нарізаних

3 середніх зубчики часнику, дрібно нарізати

3 склянки подрібненої вареної курячої грудки

8 чашок курячого бульйону зі зниженим вмістом натрію

3 ст. л. лимонного соку

1 ст. л. сушеного естрагону

2 ч. л. сушеного базиліка

¼ ч. л. солі

½ ч. л. меленого перцю

1 склянка коричневого рису швидкого приготування

1 ст. л. свіжого листя естрагону

Спосіб приготування:

1. Розтопіть масло у глибокій сковорідці на середньому сильному вогні. Додайте селеру, моркву і цибулю; варіть, час від часу помішуючи, до злегка розм’якшення, приблизно 4 хвилини. Додайте гриби і часник; варіть, час від часу помішуючи, поки більша частина рідини з грибів не випарується, приблизно 4 хвилини.

2. Додайте курку, бульйон, лимонний сік, сушений естрагон, базилік, сіль і перець. Доведіть до кипіння на сильному вогні. Вмішайте рис; накрийте кришкою та зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть, не заважаючи, поки рис не стане м’яким, 10−12 хвилин.

3. Розділіть суп на шість мисок і рівномірно посипте листям естрагону.

5. Вершкова запіканка з курячою локшиною, лимоном і зеленню

Вершкова запіканка з курки та локшини (Фото: LiudmylaChuhunova/depositphotos)
Вершкова запіканка з курки та локшини / Фото: LiudmylaChuhunova/depositphotos

Ключ до посилення смаку в цьому рецепті - використання якісного бульйону. Не ігноруйте крок не доварювання локшини — це гарантує, що вона збереже ідеальну текстуру після запікання. Сміливо використовуйте петрушку або шніт-цибулю як не менш смачну альтернативу.

Інгредієнти:

3 чашки яєчної локшини

2 ст. л. несолоного вершкового масла

1 чашка нарізаної селери

1 склянка нарізаної жовтої цибулі

2 ст. л. подрібненого часнику

¾ ч. л. солі

¼ склянки борошна універсального призначення

2, 5 склянки курячого бульйону

¼ склянки лимонного соку

½ ч. л. меленого перцю

¼ ч. л. цибульного порошку

¼ ч. л. часникового порошку

3 чашки подрібненої курки на грилі

300 г суміші зеленого горошку та моркви

¼ склянки нарізаного свіжого кропу, розділеного

Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 °C. Злегка покрийте форму для випікання олією. Доведіть середню каструлю води до кипіння. Варіть локшину на 2 хвилини менше, ніж на упаковці. Злийте воду і перекладіть в миску.

2. Розігрійте вершкове масло у великій сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні. Додайте селеру, цибулю, часник і сіль; варіть, часто помішуючи, до готовності та напівпрозорості, приблизно 8 хвилин.

3. Вмішайте борошно; варіть, постійно помішуючи, приблизно 30 секунд. Додайте бульйон і варіть, постійно помішуючи, поки рідина не загусне, приблизно 4 хвилини. Додайте лимонний сік, перець, цибульний і часниковий порошок.

4. Зніміть з вогню; додайте курку, локшину, горох і моркву, а також 2 столові ложки кропу. Перекладіть у підготовлену форму для запікання. Накрийте фольгою та запікайте до гарячого стану приблизно 30 хвилин. Посипте рештою 2 столовими ложками кропу.

Показати ще новини