Ризотто з карамеллю чи пудинг з яблуком. Пʼять розкішних десертів зі звичайного рису

28 березня 2024, 03:48

Тут по-справжньому особливі рецепти, адже вони із простого продукту, який є чи не найдоступнішим у світі, роблять вишукані десерти. У цій підбірці є водночас звичайний смак, але кожний рецепт вас вразить. Додавайте свої улюблені горіхи до десертів аби урізноманітнити текстури.

Рисовий пудинг — точно не звучить як розкішна страва, яку хотілося би їсти самому чи пригостити друзів після вечері. Але якщо знайти правильний підхід до цих страв, то віднайдеться справжнє джерело для експериментів на основі простого рису. Тут ви знайдете класичний пудинг, а також цікаве поєднання яблука та рису. є знайомий солодкий смак білого шоколаду чи незвичний присмак темної солоної карамелі Дістаньте рис із шафки і прокрутіть вниз, щоб отримати вашу дозу натхнення.

Реклама

1. Рисовий пудинг з мелясою чи горіхами

Рисовий пудинг (Фото: Inst @onceuponachef)
Рисовий пудинг / Фото: Inst @onceuponachef

Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки холодної води
  • ¾ чашка білого рису
  • 2 склянки молока
  • ⅓ склянки білого цукру
  • ¼ чайна ложка солі
  • 1 яйце, збите
  • ⅔ чашка золотих родзинок
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • ½ чайна ложка екстракту ванілі
  • Меляса та мигдалеві горіхи для прикраси за бажанням

Приготування:

  1. Налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння на середньому вогні; покладіть рис. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і потихеньку варіть, поки рис не стане ніжним, а рідина не вбереться. Це приблизно 20 хвилин.
  2. Змішайте приготований рис, 1 ½ склянки молока, цукру та солі в чистій каструлі. Варіть на середньому вогні, часто помішуйте. Готуйте до загустіння та вершової тягнучості десь 15 хвилин.
  3. ½ склянки молока, збите яйце та родзинки покладіть у суміш та перемішайте. Готуйте разом на 2 хвилини більше, постійно помішуючи. Зніміть з вогню і перемішайте з маслом і ваніллю до з'єднання; Подавайте в красивих скляних десертницях теплим з корицею зверху та красивим доторком меляси.

2. Ризотто з солоною карамеллю

Ризотто з солоною карамеллю (Фото: Image credit: Apartment Therapy)
Ризотто з солоною карамеллю / Фото: Image credit: Apartment Therapy

Інгредієнти:

  • ½ столової ложки вершкового масла
  • ½ склянки рису Арборіо
  • ¼ чайної ложки солі
  • 4 склянки цільного молока
  • 1 склянка цукру
  • ¼ склянки води
  • 1 склянка вершків

Приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло у каструлі і варіть рис на середньому вогні 3 або 4 хвилини, мішайте до напівпрозорого і золотистого кольору. Додайте сіль і 4 склянки незбираного молока і доведіть до кипіння, потім нехай кипить потроху близько 15 хвилин, або поки зерна рису не почнуть розм’якшуватися і набухати.
  2. Тим часом нагрійте цукор і воду в горщику з високими бортами. 1-квартова каструля підійде, але будьте дуже обережні. Покладіть крем в меншу каструлю на повільному вогні і прогрійте. Нагрійте цукор і воду на сильному вогні до кипіння. Варити, не помішуючи, поки не вийде темно-бурштиновий колір. Коли колір почне перемішуватися сухою чистою ложкою, щоб зберегти карамелізацію. Тримайтеся і нехай буде досить темно; навіть якщо вона трохи згорить, це краще ніж залишити її занадто світлою. Коли карамель досить темна, витягніть каструлю з вогню і акуратно додайте крем, трохи за раз. Це небезпечно — будьте обережні, оскільки суміш буде бризкати. Додайте вершки.
  3. Покладіть карамельну суміш до рису, добре помішайте на середньому вогні, щоб постійно злегка кипіло близько 20 хвилин. Необхідно помішувати, щоб зберегти його від горіння і зберегти рис.
  4. Рідина зменшиться і стане темніше, а рис ще більше розбухне. Страва буде досить кремовою, навіть ріденькою. Продовжуйте готувати поки вам не сподобається консистенція. Пам’ятайте про те, що суміш зміцниться в холодильнику. Подавати варто зі збитими вершками.

3. Кугель-пиріг з яблуком та медом

Пиріг з рису та яблуками (Фото: inst @theyummyvegan)
Пиріг з рису та яблуками / Фото: inst @theyummyvegan

Інгредієнти:

  • 4 ст. л. розтопленого вершкового масла плюс масло кімнатної температури для сковороди
  • 3 великі яйця
  • ¼ склянки цукру
  • 1 ст. л. екстракт ванілі чи пасти
  • 1 ч.л. кошерна сіль
  • 1 ч.л. мелена кориця
  • ¼ чашка меду, плюс ще для змащування
  • 2 склянки охолодженого вареного довгозернистого білого рису (Кароліна Голд або басматі)
  • ½ чашка золотистих родзинки або нарізаної кураги
  • ½ склянки яблучного повидла, нерідкого
  • морська сіль

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 180°. Щедро змастіть неглибоке деко маслом кімнатної температури. Збийте разом чотири ст.л. масла, три великих яйця, ¼ склянки цукру, одну ст. ложку ванілі і солі, мелену корицю і ¼ чашки меду у великій мисці до однорідності. Використовуючи гумовий шпатель, змішайте 2 склянки звареного довгозернистого білого рису і ½ склянки родзинок або подрібненої кураги. розберіть грудочки рису.
  2. Перемістіть суміш в підготовлену форму для випічки і акуратно струсіть страву, щоб рівномірно розподілити. Повидло зачерпніть, потім закрутіть паличкою чи локою у гарні завитки (не перестарайтеся або завитки зникнуть).
  3. Випікайти кугель до тих пір, поки не підрум'яниться зверху, але щоб все одно був злегка сирий в центрі, 35−45 хвилин. Дайте охолонути 5 хвилин, потім змастіть більшою кількістю меду і посипте крупною морською сіллю.

4. Пудинг із білим шоколадом та фініками

Рисовий пудинг з шоколадом та кардамоном (Фото: inst @gustotv)
Рисовий пудинг з шоколадом та кардамоном / Фото: inst @gustotv

Інгредієнти:

  • 2 склянки цільного молока
  • 6 столова ложка білого рису басматі
  • 3 зелені кардамони, подрібнені
  • 2 столові ложки коричневого цукру, опційно
  • 6−8 без кісточок, настояні у воді та нарізані
  • 8−10 шматочків білого шоколаду

Приготування:

  1. У глибокодонній сковороді ви повинні довести до кипіння молоко, кардамон і цукор. Після варіння додайте рис і готуйте на середньому слабкому вогні, щоб суміш просто кипіла.
  2. Продовжуйте готувати, поки рис не стане м’яким і повністю приготованим.
  3. Поверніть тепло на висоту і дайте йому ще один кипіння, щоб трохи загуснути.На цьому етапі це вже смачний пудинг і його можна їсти як є. Але наступний крок просто додає йому вершковий поворот.
  4. Відкиньте кардамонову шкіру і перемішайте з фініками та шоколадом. Добре перемішайте до повного розтоплення останнього.
  5. Охолодіть протягом 2 годин і подавайте з дрібкою кориці і ріками карамелі.

5. Великодній рисовий італійський пиріг

Італійський Великодній пиріг з рису (Фото: Inst @lizprueitt_tartine)
Італійський Великодній пиріг з рису / Фото: Inst @lizprueitt_tartine

Інгредієнти для тіста:

  • 3 ½ склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 2 чайної ложки розпушувача
  • 2 яйця
  • 2 яєчні жовтки
  • 1 ¼ склянка кубика вершкового масла кімнатної температури

Для наповнення:

  • 1 склянка арборіо рису
  • 2 ½ склянки води
  • 2 склянки цільного молока
  • 1 склянка цукру
  • 2 палички кориці
  • шкірка одного апельсина, великі шматки
  • ⅓ склянки вершкового масла
  • 1 ½ склянки сиру рикота
  • 1 столова ложка fior d' arancio (вода оранжевого цвіту)
  • 4 яйця
  • ½ чайна ложка кориці
  • цукрова пудра для пилу

Приготування:

  1. Зробіть скоринку (пасту frella): У мисці міксера, оснащеному насадкою весла, змішують борошно, цукор і розпушувач. Додайте яйця, жовтки і вершкове масло. Змішайте на середній швидкості, поки не почнуть утворюватися великі, вологі крихти (приблизно 2−3 хвилини).
  2. Зніміть тісто з чаші і руками на гладкій поверхні, акуратно сформуйте тісто в кульку. Загорніть тісто в у пілвку та поставте в холодильник приблизно на 1 годину.
  3. Зробити рисову начинку: Додайте рис і воду в каструлю, і на середньому вогні дайте їм закипіти. Як тільки рис і вода почали закипати, варити 8 хвилин, часто помішуючи. У цей момент додайте молоко, цукор, апельсинову шкірку і палички кориці.
  4. Ще на середньому вогні варіть рисову суміш протягом 30 хвилин, часто помішуючи, щоб рис не прилипав до горщика, поки рис не приготований і більша частина рідини не вбралася. Якщо рис готується занадто швидко, злегка перегрійте. У цей момент зніміть апельсинову шкірку і палички кориці.
  5. Підігріти до мінімуму, додати вершкове масло в рис і варити 7−10 хвилин, поки вся рідина не вбереться і суміш не стане щільною за консистенцією.
  6. Додайте рис до неглибокого квадратного блюда, вирівняйте його та накрийте плівкою. Дайте йому охолонути. Якщо ваша рикота дуже волога і в ній багато рідини, зцідіть краще над друшляком.
  7. У велику миску додайте рикоту, збиті яйця, fior d' arancio і корицю. Змішайте дерев’яною ложкою або віночком до поєднання всіх інгредієнтів.
  8. Як тільки рисова суміш повністю охолоне, додайте її до суміші рикоти, повільно, кілька ложок на раз. Змішайте з дерев’яною ложкою, поки рис не буде повністю включений в суміш. Відкладіть начинку.
  9. Розкачайте тісто і закінчіть пиріг: Розігріти духовку до 180 ° С. Змастіть пиріг маслом, а потім промажте тонким шаром борошна. На посипану борошном поверхню розкачати тісто кілька разів, щоб пом’якшити його. Потім розкачайте його, поки він не буде товщиною близько ½ см.
  10. Перенесіть тісто на блюдо для пирога і відріжте будь-які обвислі краї. Заповніть начинкою. Прикрасьте верхівку пирога сіточкою чи вензелями із залишків тіста. Решітки повинні акуратно сидіти поверх тіста.
  11. Випікайте пиріг приблизно 60 хвилин або до золотистих країв. Нехай пиріг охолоне і буде кімнатної температури, тоді додайте цукрову пудру при бажанні і насолоджуйтеся!
Показати ще новини