Крабсбургер та бананові панкейки. Що приготувати разом із дітьми вихідними, щоб було смачно та корисно

31 травня 2024, 16:04

До дня Захисту дітей 1 червня NV Food пропонує порадувати свою малечу та покулінарити разом. Ми зібрали 5 рецептів різних страв, які буде цікаво, просто та смачно готувати.

Готування їжі може здаватися нудною повсякденною стравою. Утім для дітей цей процес бути чи не магічним дійством. Щоб відкрити завісу тайни, запропонуйте їм разом провести час. Зберіть потрібні інгредієнти та беріться до приготування. Зібрали для вас п’ятірку страв від корисних донатсів до багатошарового бургера з мультика про губку Боба.

Реклама

1. Яблучні донатси

Яблучні корисні пончики-донати (Фото: Inst @abetterchoiceaus)
Яблучні корисні пончики-донати / Фото: Inst @abetterchoiceaus

Приготуйте ці яблучні кільця у формі пончиків для пікніка з дітьми. Дітям сподобається допомагати робити, прикрашати та їсти ці фруктові ласощі, до того ж готувати майже нічого не потрібно.

Інгредієнти:

  • 150 г м’якого сиру
  • 2 ч. л. меду
  • 3 яблука (використовуйте хрусткі сорти)
  • 3−4 ст.л. мигдалевого або арахісового масла (за бажанням)
  • кольорові посипання для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Змішайте м’який сир з медом і відставте в сторону. Почистіть яблука, потім наріжте кожне через серцевину на п’ять або шість кілець, товщиною приблизно 1 см.
  2. Виріжте з середини кожної скибочки коло, видаливши серцевину і створивши «пончики». Висушіть шматочки кухонним папером — вони повинні бути максимально сухими, щоб начинка краще прилипала.
  3. Змастіть шматочки горіховим маслом, якщо використовуєте, а потім викладіть зверху м’який підсолоджений сир. Прикрасьте посипкою і подавайте до столу.

2. Бананові панкейки

Бананові панкейки для дітей (Фото: Inst @100daysofrealfood)
Бананові панкейки для дітей / Фото: Inst @100daysofrealfood

Перетворіть перестиглі, почорнілі банани на солодкі та пухкі млинці в американському стилі. Подавайте з сиропом та хрусткими підсмаженими горіхами пекан як смачний сніданок.

Інгредієнти:

  • 350 г борошна вищого ґатунку
  • 1 ч. л. розпушувача

  • 2 дуже стиглі банани
  • 2 середніх яйця
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 250 мл незбираного молока
  • вершкове масло для смаження

Для подачі:

  • 2 щойно стиглі банани, нарізані скибочками
  • кленовий сироп (за бажанням)
  • половинки горіха пекан, підсмажені та крупно нарізані (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. У велику миску просійте борошно, розпушувач і щедру дрібку солі. В окремій мисці розім'яти виделкою дуже стиглі банани до однорідної маси, потім додати яйця, ванільний екстракт і молоко.
  2. Зробіть поглиблення в центрі сухих інгредієнтів, покладіть туди вологі інгредієнти і швидко збийте, щоб вийшло однорідне, шовковисте тісто.
  3. У великій сковороді розігрійте невеликий шматочок вершкового масла на середньому вогні. Додайте 2−3 ст.л. тіста і готуйте кілька хвилин, або поки на поверхні не почнуть з’являтися маленькі бульбашки. Переверніть млинець і смажте 1−2 хвилини з іншого боку. Повторіть з рештою тіста, тримаючи млинці теплими в повільній духовці.
  4. Викладіть млинці на тарілки і зверху покладіть шматочки банана, трохи кленового сиропу і жменю горіхів пекан, якщо бажаєте.

3. Крабсбургери

Крабсбургери для дітей (Фото: Inst @kingsbierhauslc)
Крабсбургери для дітей / Фото: Inst @kingsbierhauslc

Насправді в цій страві немає жодного секрету, окрім любові. Бургери з улюбленого мультика легко приготувати з дітьми, оскільки їм буде цікаво самостійно збирати кожний шар. Додавайте улюблені спеції та приправи до м’яса та соусу.

Інгредієнти:

  • 600 г яловичого фаршу (80 відсотків нежирного)
  • 2 ч.л. суміші приправ
  • 1 ч.л. чорного перцю
  • 1 ч.л. солі
  • 4 скибочки сиру чедер
  • 4 булочки з кунжутом, розрізані навпіл
  • кетчуп
  • гірчиця
  • 1 банка маринованих маленьких огірків
  • 1 червона цибулина, нарізана скибочками
  • 1 помідор, нарізаний скибочками
  • 4 листки салату
  • ½ склянки майонезу
  • 1 ч.л. приправи

Приготування:

  1. Розігрійте сковороду-гриль або пательню на середньому вогні. Поки вона нагрівається, змішайте яловичий фарш, приправи, перець і сіль. Сформуйте чотири котлети однакового розміру, приблизно по 150 г кожна.
  2. За допомогою великої формочки для печива виріжте кожен шматочок сиру у формі зірки. Покладіть сир у формі зірочки на кожну котлету в останні 30 секунд приготування, щоб він трохи розплавився. Відкладіть котлети в сторону.
  3. Перемішайте майонез та приправи до повного з'єднання.
  4. Викладіть соус на дно кожної булочки. Зверху покладіть котлету для бургера, кетчуп, гірчицю, мариновані огірки, скибочки цибулі, помідори та листя салату. Покладіть верхню булочку на кожен бургер. Подавайте до столу.

4. Смажений рис з яйцем

Смажений рис із яйцем (Фото: inst @xsize2eat)
Смажений рис із яйцем / Фото: inst @xsize2eat

Це смачний спосіб використати готовий рис, познайомити дітей з китайською кухнею та швиденько перекусити в обід.

Інгредієнти:

  • 200 г рису басматі (або використовуйте варений рис)
  • 85 г моркви, нарізаної кубиками
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 2 яйця
  • 25 г вершкового масла
  • 2 великі зелені цибулини, дрібно нарізані
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 85 г замороженого горошку

Спосіб приготування:

  1. Промийте рис і відваріть згідно з інструкцією на упаковці у злегка підсоленій воді разом з нарізаною кубиками морквою. Приблизно за 5 хвилин до готовності всипте заморожений горошок.
  2. Поки вариться рис, розігрійте олію у сковороді (приблизно 20 см) і злегка збийте яйця з невеликою кількістю солі. Вилийте яйця на сковорідку, щоб покрити основу, і готуйте, поки вони майже не схопляться у вигляді тонкого омлету — це займе приблизно 2−3 хвилини. Переверніть омлет і готуйте ще кілька секунд, потім зніміть його зі сковороди і скрутіть у вигляді ковбаски. Зберігаємо в теплі.
  3. Розтоплюємо вершкове масло у воку або великій сковороді та обсмажуємо зелену цибулю протягом 1 хвилини. Розбиваємо рисову суміш виделкою (не повинно залишитися жодної рідини). Додайте у вок соєвий соус, трохи солі та свіжомеленого чорного перцю і обсмажуйте, помішуючи, протягом 2 хвилин.
  4. Розділіть половину рису між двома тарілками, наріжте омлет впоперек на смужки і розкладіть зверху (решту рису зберігайте в холодильнику і використайте протягом 24 годин).

5. Спагеті з фрикадельками та овочевим соусом

Спагеті з фрикадельками, щоб приготувати із дітьми (Фото: Instagram @instant.anz)
Спагеті з фрикадельками, щоб приготувати із дітьми / Фото: Instagram @instant.anz

Хоч це може мати вигляд складної страви, але насправді приготування не забере так багато сил та ресурсів. Робити фрикадельки з дітьми може бути доволі весело та корисно.

Інгредієнти:

  • 300 г свинячої домашньої ковбаси
  • 1 невелика цибулина
  • 1 морква
  • 1 ст.л. сушеного орегано
  • 500 г нежирного яловичого фаршу
  • 50 г пармезану, дрібно натертого, плюс додатково для подачі
  • 75 г сушених панірувальних сухарів
  • 1 середнє яйце
  • 1 ст.л. оливкової олії

Для томатного соусу:

  • 1 морква (дрібно натерта)
  • 2 палички селери (натерті на тертці)
  • 1 кабачок (натертий на крупній тертці)
  • 3 зубчики часнику (дрібно натерті)
  • 2 червоні перці
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. томатного пюре
  • щіпка цукру
  • 3 банки по 400 г подрібнених помідорів
  • відварені спагетті, для подачі
  • жменя листя базиліка, нарізаного

Спосiб приготування:

  1. Попросіть дитину вичавити з сосисок м’ясо у велику миску. Вона може тримати сосиски або робити це, роздавлюючи їх на дошці.
  2. Натріть на тертці цибулю на крупіній, а моркву — на дрібній. Покладіть ці овочі до сосисок. Натріть пармезан, інші овочі та часник для соусу і відкладіть убік.
  3. Попросіть дитину додати в миску всі інші інгредієнти для фрикадельок по черзі, окрім оливкової олії, і перемішайте все разом додавши перцю. Перемішайте все разом руками до повного змішування.
  4. Скачайте фрикадельки. З цієї суміші повинно вийти 40 кульок. Накрийте фрикадельки харчовою плівкою і приберіть.
  5. Почистіть перець за допомогою овочечистки, відріжте верхівки та денця і видаліть насіння. Розріжте перець навпіл, і поріжте соломкою. У великій каструлі розігрійте олію, додайте овочі та часник і готуйте 5 хвилин. Додайте томатне пюре, цукор, залиште на 1 хвилину, потім покладіть помідори і тушкуйте 5 хвилин. Попросіть дитину допомогти збити соус ручним блендером. Поки ви готуєте фрикадельки, обережно тушкуйте соус на повільному вогні.
  6. Підрум'яньте фрикадельки на оливковій олії з усіх боків, а потім занурте їх у соус. Тушкуйте фрикадельки в соусі 15 хвилин, обережно помішуючи, до повної готовності. Готову страву можна їсти зараз або охолодити та заморозити у відповідних формах на термін до 6 місяців. Подавайте зі спагеті, базиліком та додатковим пармезаном, якщо хочете.
Показати ще новини