Начиняйте не лише перці. Рецепт фаршированих томатів з сиром, що чудово пасують до літнього обіду

21 червня 2024, 04:34

Ідеальна літня страва, яка не вимагає багато зусиль, і до того ж надзвичайно корисна. Ці смаколики найкраще їсти теплими з хрустким хлібом, але залишками можна насолоджуватися і в охолодженому вигляді.

Рецептом поділилась блогерка та зареєстрована дієтологиня Джеймі Веспа. Для приготування вона обрала великі томати з товстою шкіркою, які буде легко спустошити від серединки. У наповненні, якщо ви не фанат домашнього сиру, рикота також чудово підійде. Для найсмачнішого куштування оберіть правильний хліб — добре смакуватиме той, що на заквасці, підсмажений до золотої скоринки на пательні з ароматною олією.

Реклама

Смажені фаршировані помідори

Інгредієнти:

  • 2 великі (або 3 середні) помідори
  • Кошерна сіль
  • 1 склянка кисломолочного сиру
  • ½ склянки тертого пармезану, розділеного
  • 2 ст.л. дрібно нарізаної свіжої петрушки
  • 1 — 2 зубчики часнику, натерті на тертці
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • чорний мелений перець або пластівці червоного перцю
  • ¼ склянки панірувальних сухарів Панко
  • 1 ст.л. оливкової олії

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220ºС.
  2. Зріжте верхівки з помідорів (рівно настільки, щоб видалити кінець плодоніжки і відкрити внутрішню частину помідора). Ложкою вийміть насіння, залишаючи м’якоть по периметру неушкодженою. Посипте помідори кошерною сіллю і залиште, поки будете готувати начинку і топінг.
  3. У невеликій мисці змішайте 2 ст.л. сиру пармезан (залиште для начинки), панко та оливкову олію. Руками втираємо олію в панко-сухарі. Відставте в сторону.
  4. У миску додайте сир пармезан, що залишився, разом з кисломолочним сиром, петрушкою, часником, лимонною цедрою та кількома зернами чорного перцю (або дрібкою пластівців чилі); добре перемішайте, щоб все поєдналося. Спробуйте на смак і за потреби посоліть сіллю.
  5. Перед тим, як викласти помідори в невелику форму для запікання, злийте з них сік, що зібрався всередині. Рівномірно розподіліть сирну масу між помідорами, а зверху посипте їх пармезаном і панко. Запікайте 20−25 хвилин до золотистого кольору. Подавайте теплими з хрустким хлібом.
Показати ще новини