«Магнат» зі Станіслава. Пляцок із коржами а-ля Спартак і заварним кремом

17 березня 2024, 04:01

Кулінарна блогерка Юліана Антонюк на своїй сторінці у TikTok поділилася рецептом торта, який справді заворожує. Його вигляд справді відповідає назві. Публікуємо рецепт пляцка на свято та для рідних.

Пляцки — традиційна назва святкової випічки Заходу України. Ці десерти відрізняються особливою красою на зрізі - справжній витвір мистецтва. У кожному десерті збалансоване поєднання найкращих кремів, якими перемащують м’які коржі бісквітні або пісочні, та різноманітні начинки і прошарки з ягід, яблук, шоколаду, горіхів, сухофруктів, карамелі, сиру. Фантазія галицьких господинь безмежна, тож і варіантів збірки таких тортів безліч. Саме цей «магнат» походить зі Станіслава, раніше так називалося місто Івано-Франківськ. Вам неодмінно варто витратити час на приготування цієї краси і насолодитися чи не найкращим десертом у своєму житті. Ще й з українською душею, адже тут поєднані найулюбленіші смаки та водночас прості інгредієнти.

Реклама

@uliana_85_ 🎩👑💎Станіславський магнат 💎👑🎩 Форма 30 на 23 . Почнемо з коржів а-ля Спартак🥮 Борошно 500 гр. Сода 1 ч ложка. Мед 130 гр. Какао 60 гр. Молоко 100 мл. Цукор 120 гр. Масло 120 гр. Яйця 🥚 2 шт. З’єднуємо всі інгрідієнти крім борошна. Розтираємо та ставимо нагріватись. Масу постійно помішуємо поки вона не збільшиться в обʼємі. Далі обʼєднуємо масу з борошном та замішуємо тісто. Розділяємо тісто на 6 частин. Залишки тіста після формування коржів теж випікаємо (грамів 100-150). Вони нам знадобляться для крихти, яку треба додати у шоколадний крем. 6 коржів і рештки тіста печемо при 🌡️170 7-9 хв, це у моїй духовці, а ви дивіться по своїх девайсах. Далі беремось до білих коржів (2 шт)🥮🥮 Сир кисломолочний , бажано домашній 1 кг. Сир а-ля філадельфія 200 гр Яйця 5 шт. Масло 100 гр. Вершки 50 мл 36% Цукор 150 гр. Крохмаль кукурудзяний 30 гр. Манка 1 ст ложка Ванільний екстракт🌸 До перемеленого сиру додаємо мʼяке масло, трохи сиру філадельфія, вершки. Туди ж додаємо манку, крохмаль, та кілька крапель ванільного екстракту. Вершковий сир - то не є обовязкова опція, в мене був, тому я додала для кращої текстури сирника. Яйця збиваємо з цукром до збільшення в обʼємі, загустіння і посвітління. З‘єднуємо сир та збиті яйця . Ніжно, гарно вимішуємо і викладаємо масу на паргемент . Випікаємо 2 коржі 30-40 хв, при 🌡️170 . Крем заварний🍨 Яйця 4 шт. Цукор 150 гр. Кукурудзяний крохмаль 60 гр. Молоко 550 мл. Масло 350 гр. Ванільний екстракт . Щоколадний крем🍫🍨 Вершки 36% 250 мл. Цукрова пудра 100 гр. Збити. 100 гр шоколаду розтопити, додати до вершків. Збивати з вершками ще секунд 20 . 200 гр маскарпоне додати до шоколадного крему і легенько вимішати лопаткою. Просочуємо шоколадні коржі. 1 еспресо та 20 мл бейлізу. Залишки від шоколадного тіста подрібнюємо у крихту та додаємо бейліз з кавою, що залишилися після просякнення коржів. Вишня у своєму соці🍒 250 гр. Поливка 🍫стандартна 100 гр шоколаду,100 мл вершків. #улянаготує #станіславськиймагнат#пляцки#рецепт ♬ оригінальний звук - Uliana

Пляцок Станіславський магнат

Інгредієнти на коржі а-ля Спартак:

  • Борошно 500 г
  • Сода 1 ч. л.
  • Мед 130 г
  • Какао 60 г
  • Молоко 100 мл
  • Цукор 120 г
  • Масло 120 г
  • Яйця 2 шт.

Приготування:

  1. З'єднуємо всі інгредієнти крім борошна. Розтираємо та ставимо нагріватись. Масу постійно помішуємо поки вона не збільшиться в обʼємі.
  2. Далі обʼєднуємо масу з борошном та замішуємо тісто. Розділяємо тісто на шість частин. Залишки тіста після формування коржів теж випікаємо (грамів 100−150). Вони нам знадобляться для крихти, яку треба додати у шоколадний крем.
  3. Шість коржів і рештки тіста печемо (форма 30 на 23) при 170 градусах сім-дев'ять хв, залежно від девайса.

Для білих коржів (2 шт.):

  • Сир кисломолочний, бажано домашній 1 кг.
  • Сир а-ля філадельфія 200 г
  • Яйця 5 шт.
  • Масло 100 г
  • Вершки 50 мл 36%
  • Цукор 150 г
  • Крохмаль кукурудзяний 30 г
  • Манка 1 ст. л.
  • Ванільний екстракт

Приготування:

  1. До перемеленого сиру додаємо мʼяке масло, трохи сиру філадельфія, вершки. Туди ж додаємо манку, крохмаль, та кілька крапель ванільного екстракту.
  2. Вершковий сир — то не є обов’язкова опція, а ви можете додати для кращої текстури сирника. Яйця збиваємо з цукром до збільшення в обʼємі, загустіння і посвітління.
  3. З‘єднуємо сир та збиті яйця. Ніжно, гарно вимішуємо і викладаємо масу на пергамент. Випікаємо 2 коржі 30−40 хв, при 170.

Інгредієнти на крем заварний:

  • Яйця 4 шт.
  • Цукор 150 г
  • Кукурудзяний крохмаль 60 г
  • Молоко 550 мл
  • Масло 350 г
  • Ванільний екстракт
  • Збити яйця з сухими інгредієнтами на ретельно перемішуючи влити гаряче молоко.

Шоколадний крем:

  1. Вершки 36% 250 мл.
  2. Цукрова пудра 100 г

Приготування:

  1. Збити інгредієнти для шоколадного крему як показано на відео
  2. Потрібно 100 г шоколаду розтопити, додати до вершків. Збивати з вершками ще секунд 20. Далі 200 г маскарпоне додати до шоколадного крему і легенько вимішати лопаткою.
  3. Просочуємо шоколадні коржі: 1 еспресо та 20 мл бейлізу. Залишки від шоколадного тіста подрібнюємо у крихту та додаємо Бейліс з кавою, що залишилися після просякнення коржів.
  4. Вишню у своєму соці (250 г) потрібно буде відібрати від соку та викласти шаром на крем. Послідовність збірки — це спочатку білий корж, заварний крем, шоколадний корж (2 рази), крем з крихтою, вишня, крем з крихтою, шоколадний корж, заварний крем, шоколадний корж (2 рази), заварний крем, білий корж, заварний крем і полити молочним шоколадом.
Показати ще новини