Ворота в італійське літо. Як приготувати легку пасту з кабачками та лимоном

30 червня 2024, 07:43

Справді вражає те, скільки кабачків можна перетворити на одну страву — це справді рятує, коли перед вами купа урожаю літньої зірки. До кабачків чудово пасує пармезан, а лимон ніби додає нотку літа у цю страву.

Італійці, як відомо, їдять пасту цілий рік, і для кожного сезону є свій окремий рецепт. Ці макарони з соковитими кабачками, кремовим соусом, посипані цедрою лимона — справжня літня насолода. Окрім того, її нескладно готувати.

Реклама

Кремова паста з кабачками та лимоном

Італійська паста з кабачками та пармезаном (Фото: Instagram @howsweeteats)
Італійська паста з кабачками та пармезаном / Фото: Instagram @howsweeteats

Інгредієнти:

  • 450 г кабачків або літніх патисонів (4−6)
  • 1 велика цибуля-шалот або ½ невеликої цибулини
  • 4 великі зубчики часнику
  • 3 ст.л. оливкової олії першого віджиму
  • ¼ ч.л. подрібнених пластівців червоного перцю
  • ¼ ч.л. кошерної солі «Мортон
  • Чорний мелений перець
  • 360 г спагеті, лінгвіні, букатіні або інших довгих макаронних виробів
  • 1 лимон
  • 15 г пармезану, плюс ще для подачі
  • ½ склянки (злегка розфасованого) листя базиліка або м’яти
  • ½ склянки жирних вершків

Спосіб приготування:

  1. Доведіть велику каструлю з водою до кипіння і сильно посоліть.
  2. Тим часом покладіть чистий кухонний рушник у велику миску (або на велику обробну дошку). Наріжте цукіні або літні кабачки, а потім натріть на крупній тертці прямо на рушник. Почистіть велику цибулину-шалот і натріть на тертці з великими отворами на рушник. Почистити 4 великих зубчики часнику і натерти на дрібній тертці на рушник.
  3. Зберіть кінці рушника разом, а потім з усієї сили вичавіть воду з кабачків над мискою (або раковиною). Вичавлюйте до тих пір, поки не перестане витікати рідина. Ви повинні вичавити приблизно ⅔ склянки кабачкової рідини.
  4. Нагрійте 3 ст.л. оливкової олії першого віджиму на великій сковороді на середньому вогні. Додайте ¼ ч. л. перцю і готуйте, помішуючи, до появи аромату, близько 30 секунд. Додайте суміш кабачків (розгорніть рушник над каструлею, щоб легше було перекладати), кошерної солі і перемішайте, щоб все покрилося. Щедро приправте свіжомеленим чорним перцем. Готуйте, періодично помішуючи, поки кабачкова суміш не стане густою і не почне прилипати до дна каструлі, 15−20 хвилин.
  5. Коли кабачки проваряться 5−10 хвилин, додайте спагеті у каструлю з киплячою водою і варіть до стану аль денте. Зачерпніть 2 склянки рідини для варіння макаронів і відставте вбік.
  6. Тим часом вичавіть сік 1 лимона в невелику миску. Натріть пармезану на тертці з дрібними отворами. Дуже крупно порвіть або подрібніть ½ склянки листя базиліка або м’яти.
  7. За допомогою щипців перекладіть макарони в каструлю з цукіні - нічого страшного, якщо до них потрапить трохи води. Зменшіть вогонь до середнього, додайте ½ склянки рідини для приготування макаронів і ½ склянки жирних вершків, перемішайте. Додайте сир, влийте ще ½ склянки рідини з макаронів і готуйте, інтенсивно помішуючи щипцями або дерев’яною ложкою, за потреби додайте ще рідини для макаронів, доки не утвориться вершковий соус, який покриє макарони, 2−3 хвилини.
  8. Зніміть макарони з вогню і додайте 2 ст.л. лимонного соку. Посоліть, поперчіть і додайте ще лимонного соку (можливо, ви захочете додати ще 1 ст.л.). Додайте більшість трав.
  9. Подавайте пасту, посипавши її тертим пармезаном і зеленню, що залишилася.
Показати ще новини