М’якіше за пух. Рецепт паски на меду із цукатами за дві години

27 квітня 2024, 02:31

Медова паска з цукатами — справжній диво-десерт. Цей рецепт настільки чудовий, що ви захочете пекти його щороку.

Паска з медом і цукатами виходить надзвичайно ніжною та ароматною, можна насолоджуватися нею протягом декількох днів і радувати близьких. Навіть якщо ви не прихильник цукатів або вони вам не доступні на цей час, можна використати замочені в теплій воді родзинки на 20 хвилин. Блогерка danilchenko77 у своєму Іnstagram опублікувала рецепт паски з медом та цукатами.

Реклама

Паска на меду із цукатами: рецепт

Інгредієнти для опари:

  • молоко (тепле) 180 гр
  • мед 1 ст.л
  • дріжджі -20 гр
  • борошно 100 гр

Інгредієнти для тіста:

  • яйця 2 шт
  • цукор 120 гр
  • ванільний цукор 10 гр
  • вершкове масло 80 гр
  • борошно 400 гр
  • розпушувач 1 ч.л
  • сухофрукти 150 гр

Спосіб приготування:

  1. Для створення опари потрібно змішати всі інгредієнти та поставити їх у тепле місце на 15 хвилин.
  2. Збийте яйця з цукром до отримання пишної маси та влийте в опару, додайте розтоплене вершкове масло (не гаряче) і ретельно перемішайте.
  3. Потім додайте борошно з розпушувачем і замішайте тісто, найкраще місити його протягом 15 хвилин та використовувати міксер для замішування.
  4. Поставте тісто в тепле місце на 40−50 хвилин, після підйому обминайте та додайте сухофрукти і цедру.
  5. Розкладіть тісто по формах і зачекайте ще 15−20 хвилин.
  6. Зверху змастіть жовтком і випікайте при 160 градусах протягом 50 хвилин.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини