М’якіше за пух. Рецепт паски на меду із цукатами за дві години
Медова паска з цукатами — справжній диво-десерт. Цей рецепт настільки чудовий, що ви захочете пекти його щороку.
Паска з медом і цукатами виходить надзвичайно ніжною та ароматною, можна насолоджуватися нею протягом декількох днів і радувати близьких. Навіть якщо ви не прихильник цукатів або вони вам не доступні на цей час, можна використати замочені в теплій воді родзинки на 20 хвилин. Блогерка danilchenko77 у своєму Іnstagram опублікувала рецепт паски з медом та цукатами.
Паска на меду із цукатами: рецепт
Інгредієнти для опари:
- молоко (тепле) 180 гр
- мед 1 ст.л
- дріжджі -20 гр
- борошно 100 гр
Інгредієнти для тіста:
- яйця 2 шт
- цукор 120 гр
- ванільний цукор 10 гр
- вершкове масло 80 гр
- борошно 400 гр
- розпушувач 1 ч.л
- сухофрукти 150 гр
Спосіб приготування:
- Для створення опари потрібно змішати всі інгредієнти та поставити їх у тепле місце на 15 хвилин.
- Збийте яйця з цукром до отримання пишної маси та влийте в опару, додайте розтоплене вершкове масло (не гаряче) і ретельно перемішайте.
- Потім додайте борошно з розпушувачем і замішайте тісто, найкраще місити його протягом 15 хвилин та використовувати міксер для замішування.
- Поставте тісто в тепле місце на 40−50 хвилин, після підйому обминайте та додайте сухофрукти і цедру.
- Розкладіть тісто по формах і зачекайте ще 15−20 хвилин.
- Зверху змастіть жовтком і випікайте при 160 градусах протягом 50 хвилин.