Відкрийте секрет найсмачнішої сирної паски в духовці: рецепт, який переверне ваш світ

22 квітня 2024, 16:35

Деякі з нас віддають перевагу пишним паскам з дріжджового тіста, тоді як інші обирають сирні паски. Останні є ідеальним вибором для тих, хто не є великим шанувальником борошняних виробів, або просто бажає спробувати щось нове на Великдень 2024.

Сирна паска — це символ світлого великоднього свята, традиційний десерт з ніжною кремовою текстурою та солодким, насиченим смаком. З цим рецептом ви без проблем зможете приготувати класичну сирну паску з родзинками та ванільним ароматом. Ця сирна паска готується в духовці, тому вона абсолютно безпечна навіть для маленьких дітей.

Реклама

Сирна паска з родзинками: рецепт

Інгредієнти:

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ст. л. манки
  • ванільний цукор
  • цедра лимона
  • 100 г родзинок

Спосіб приготування:

  1. Подрібни кисломолочний сир на однорідну масу, пропустивши його через сито або використавши блендер.
  2. Додай до сиру манку та розм’якшене вершкове масло, а потім добре перемішай. У сирну масу введи родзинки, а також, якщо хочеш, ванільний цукор та цедру лимона.
  3. Відокрем жовтки від білків. Збий жовтки з цукром до стану світлої пишної маси. Додай цю суміш до сирної маси і знову перемішай.
  4. В окремій мисці збий білки до стану густої піни, а потім обережно введи їх у сирну масу. Приготуй форму для паски, змастивши її маслом і посипавши манкою або сухарями.
  5. Наповни форму сирною масою на половину. Випікай паску в духовці при температурі 150−170 градусів протягом 1−1,5 години. Паска буде готова, коли її середина стане міцною, а верх зарум’яниться.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини