Тут готують найкращі паштеїш. Маленька кав’ярня вп’яте перемагає в конкурсі - що в ній особливого?
Паштель де Ната з кавою в Лісабоні (Фото: Instagram @pastelaria_aloma)
У пошуках еталону традиційної португальської випічки щороку проводять змагання за найкращі паштелі у столиці країни. Перемогу отримала кав’ярня, що береже традиційні рецепти та працює з 1943 року.
Pastelaria Aloma, що має декілька філій у Лісабоні, виборола титул Найкращий Паштел-де-Ната (або паштеїш) в Лісабоні 2025. Головний десерт цієї кав’ярні повторив торішню перемогу та довів загальну кількість своїх нагород у цьому конкурсі до п’яти. Заклади Pãozinho das Marias та Confeitaria Glória, посівши друге та третє місця, завершили п'єдестал пошани. Сам конкурс Найкращий Паштел-де-Ната (O Melhor Pastel de Nata) був започаткований у 2009 році.
Жуан Каштанейра, власник Pastelaria Aloma, прокоментував чергову перемогу:
«Це свідчення якості нашого паштел-де-ната за 16 років участі в конкурсі. Це вже п’ята наша перемога, і це джерело гордості. Секрет? Це робити добре, знову і знову, і з якісними продуктами». Цьогорічну суддівську колегію складали команда з гастроном, авторка та блогерка підприємці та ведуча кулінарного шоу. Вони куштували тістечка в сліпу, не знаючи, з якого закладу вони походять, що забезпечувало повністю неупереджену оцінку.
Окрім того, заклади, що беруть участь у конкурсі, повинні мати власне виробництво та місце продажу в Лісабонській столичній області, що складається з 18 муніципалітетів, розділених обома берегами річки Тахо.