Їстівний посуд. Красивий та екологічний тренд використання молодої капусти

25 червня 2024, 17:00

На Instagram-сторінці гастропроєкту Здибанка виклали пост зі спільної вечері із шефами. Замість посуду для подачі крем-йогурту з олією кропиви використали листя молодої капусти.

Здибанка — гастроспільнота, яка займається організацією культурних та смачних подій. Окрім просування сучасної української кухні, переплетеної з традиціями, локальними та сезонними продуктами, вони розвивають культурні та соціальні проєкти. У взаємодії з українськими закладами в різних містах, вони організовують вечері.

Реклама

У пості вони показали варіант подачі закуски у тарілках, які насправді є листям молодої капусти. Окрім заворожливого вигляду, таке сервірування відповідає трендам харчової та не тільки індустрії на 2024 рік.

Ханні Рютцлер, одна з провідних європейських експертів у галузі їжі, розповідала про тренди та зміни в індустрії громадського харчування в звіті Food Report 2024. Йшлося про мінімізацію відходів, рослинну їжу, зменшення впливу сільського господарства та повторне використання продуктів харчування. Використавши таку естетичну ідею використання капусти, ви не лише зможете приємно вразити своїх гостей на застіллі, а ще й поласувати своєю тарілкою опісля.

Використання їстівних мисок — це креативний та інноваційний підхід, який додає ігровий елемент до трапези. Баб більше, різні інгредієнти, такі як хліб, сир або овочі, можуть бути перетворені на посуд для подачі. Наприклад, витягнутий огірок може слугувати ідеальною основою для салату, а підсмажений червоний перець — окремою тарілкою для супу. Згадаймо варіанти подачі борщів у буханці хліба — це також данина цьому тренду, як і начинені сиром яблука чи навіть голубці.

Окрім того, що їстівні миски є джерелом смаку та текстури, вони можуть зробити ваш прийом гостей фурором серед знайомих або просто здивувати ваших друзів у соцмережах. Тож наступного разу, коли будете відпочивати на природі, використайте таку ідею, яка запобігає використанню одноразового посуду і створює фурор завдяки естетичності та красі подачі.

Показати ще новини