Ліниві млинці в духовці. Як швидко приготувати сніданок для великої родини
Цей рецепт забезпечить вам чудові, легкі та повітряні млинці, які точно сподобаються вашій компанії.
У пошуках способу уникнути утомливих годин біля плити за приготуванням млинців? Ось вам хитрий трюк: спечіть їх усі одразу на деку. Цей рецепт дає змогу вам готувати велику партію млинців одночасно, а також забезпечує більш пишні текстури завдяки специфічному приготуванню тіста.
Перед тим як додати рідину до борошна, нарізайте холодне масло, рекомендує видання Сooking.nytimes. Цей трюк скорочує вироблення глютену, що надає млинцям легкості. А щоб краї стали ідеально хрусткими, варто попередньо нагріти деко.
З 11 березня святкуватиметься Масляна, одне з «найсмачніших» зимових свят. Отже, саме час пробувати нові рецепти млинців.
Млинці в духовці на деку
Інгредієнти:
- 3 с. л. розм’якшеного вершкового масла
- 115 г нарізаного кубиками холодного вершкового масла
- 360 мл холодних вершків
- 360 мл холодного незбираного молока
- 3 склянки борошна загального призначення
- 50 г цукрового піску
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. харчової соди
- щіпка кошерної солі
- 125 г міні-шоколадної стружки
- Кленовий сироп для подачі (за бажанням)
Приготування:
- Нагрійте духовку до 230 градусів. Змастіть деко розм’якшеним вершковим маслом і застеліть пергаментним папером.
- У великій мірній чашці змішайте вершки і молоко.
- У кухонному комбайні змішайте борошно, цукор, розпушувач, харчову соду і сіль. Додайте нарізане масло і збивайте до отримання великих шматочків.
- Перекладіть суміш у миску, додайте вершки з молоком, збийте і дайте постояти 5 хвилин.
- Розігрійте деко в духовці. Додайте розм’якшене масло в пательню та поверніть її в духовку до танення та початку булькання масла.
- Вилийте тісто на розігріте деко, посипте шоколадною стружкою і запікайте 13−15 хвилин до золотистого кольору.
- Залиште млинець трохи охолонути, потім розріжте на квадрати і подавайте теплими, з кленовим сиропом, за бажанням.