Прихована загроза. Чому більшість людей чистять банани неправильно — і чим це небезпечно
Експерти пояснили, чому навіть банани потрібно мити (Фото: HOerwin56/pixabay)
Більшість людей вважають само собою зрозумілим, що перед їжею потрібно мити фрукти з тонкою шкіркою — яблука, виноград або персики. Однак мало хто знає, що навіть ті плоди, шкірку яких ми не вживаємо, наприклад банани, авокадо або кавуни, теж потрібно мити перед очищенням.
За словами фахівців з безпеки харчових продуктів, це правило стосується абсолютно всіх фруктів. Таміка Сімс, директор Міжнародної ради з інформації про продукти харчування, пояснює: «Миття фруктів під проточною водою — важлива частина безпечного поводження з продуктами. Це допомагає запобігти перенесенню бруду та мікробів з поверхні шкірки на м’якоть».
На шкірці можуть залишатися невидимі оку забруднення — залишки пестицидів або бактерії, такі як сальмонела. Тому, наголошує Сімс, необхідно мити навіть органічні продукти. Товста шкірка не є захистом від забруднення: дослідження Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США засвідчили, що в шкірці авокадо часто виявляють лістерії та сальмонели.
Якщо не промити плід, бактерії зі шкірки можуть потрапити всередину під час розрізання ножем. Просте миття фруктів перед їжею — це елементарний, але ефективний спосіб знизити ризик зараження і захистити здоров’я.
Бананово-арахісове парфе з йогуртовим кремом
Сніданок конструктор: рецепт тостів з сиром у чотирьох варіантах без світла
Повітряний пиріг із бананами на сковороді: коли не хочеться вмикати духовку
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.