Реабілітація пасти. Названо найкориснішу локшину: менш калорійна і втричі багатша на залізо
Макарони часто сприймаються як не найкорисніша їжа, особливо після того, як низьковуглеводні дієти стали популярними.
Однак варто розвіяти кілька міфів про вуглеводи. Вуглеводи, що містяться в макаронах, є важливим джерелом енергії для клітин. Марафонці, наприклад, за кілька днів до змагань збільшують споживання макаронів, щоб накопичити запас енергії в м’язах. Однак макарони — не єдине джерело вуглеводів.
Яєчна локшина має схожі поживні властивості з макаронами, але деякі її види збагачені додатковими вітамінами та мінералами. Як пояснила зареєстрована дієтологиня Енджел Лук в інтерв'ю Health Digest, «збагачена яєчна локшина є чудовим джерелом таких речовин, як селен, марганець і вітаміни групи В, які підтримують імунну систему, знижують клітинні ушкодження і сприяють здоров’ю мозку».
Збагачена яєчна локшина містить 21% від денної норми фолату, 10% рибофлавіну і 24% тіаміну на 100 грамів. Порівняно зі звичайними макаронами, вона має на 20 калорій і 5 грамів вуглеводів менше. Крім того, яєчна локшина втричі багатша на залізо. Це робить її чудовим вибором для спортсменів, які прагнуть збільшити споживання вуглеводів і поживних речовин.
Залізо, вітаміни групи В і вуглеводи — це ідеальна комбінація для спортсменів, які займаються витривалістю.
Дорослим чоловікам і жінкам, старшим за 50 років, необхідно отримувати 8 міліграмів заліза на день, а жінкам молодше 50 років — 18 міліграмів. Спортсменам може знадобитися більше заліза для відновлення м’язів, особливо в період інтенсивних тренувань. Згідно з оглядом Life за 2023 рік, дефіцит заліза може призвести до швидкої втоми через нестачу кисню в м’язах. М’ясо, яйця, птиця, а також рослинні продукти, такі як шпинат, квасоля і збагачена яєчна локшина, можуть стати джерелами заліза. Одна порція яєчної локшини (1 чашка) містить 2,4 міліграма заліза.
Як приготувати яєчну локшину
Як і звичайні макарони, яєчна локшина може бути як корисною, так і не дуже, залежно від того, які добавки ви використовуєте. Соуси з кремом і сиром можуть істотно збільшити калорійність і кількість жиру в страві. Щоб зробити страву кориснішою, додайте овочі та пісний білок — це зробить її ідеальним вибором для спортсменів і людей, які не займаються спортом.
Яєчна локшина може бути не тільки заміною пасті. «Додавши невелику кількість локшини в суп, ви отримаєте ситну страву, збагачену вуглеводами і калоріями, з додатковими інгредієнтами, такими як овочі, боби і сочевиця, що підвищить вміст клітковини і білка», — пояснила Лук.
Якщо хочете зробити яєчну локшину ще кориснішою, приготуйте її вдома. Хоча в готовій локшині міститься глютен, можна зробити безглютеновий варіант, використовуючи безглютенове борошно. Для цього змішайте чашку безглютенового борошна з яйцями, молоком і сіллю, замісіть тісто, додавши борошно в міру необхідності, розкачайте його і наріжте тонкими смужками. Відваріть локшину в киплячій воді 2−3 хвилини.
Вишукана паста з буряком: готуємо трендовий рецепт
Паста з броколі та анчоусами: досконало простий рецепт від фуд-блогерки
Класика: паста карбонара за рецептом 1979 року
Араб'ята: ніжна вершкова паста з пікантним червоним перцем
Паста з цукіні і беконом: перевірений рецепт від кулінарного експерта
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.