Як з пекарні. Швидкий і простий рецепт домашнього хліба з родзинками та корицею
Хліб наповнений пухкими, липкими родзинками, ароматною корицею та злегка підсолоджений темно-коричневим цукром з насиченим ароматом. Готується він дуже швидко, тому з цим впораються навіть початківці.
Намащуйте готовий свіжий хліб вершковим маслом чи підсмажте його до хрусткої скоринки в тостері — ви будете приємно здивовані неперевершеним ароматом і смаком випічки. Тому цей батон з корицею та родзинками — безпрограшна ідея для сніданку чи перекусу. З ним виходять найкращі французькі тости.
Як приготувати ремісничий хліб з корицею та родзинками
Iнгредієнти:
11/2 склянки води (360 грамів) кімнатної температури
1 ч. л. (3 г) активних сухих дріжджів
3 склянки (390 г) борошна, плюс ще для присипання
½ ч. л. (3 г) морської солі
¾ склянки родзинок (115 грамів), видалені та відокремлені плодоніжки
3 ст. л. (37,5 г) темно-коричневого цукру
2 ч. л. (5,2 г) меленої кориці
Спосіб приготування:
1. Додайте дріжджі у воду і залиште на 10−15 хвилин, поки вони не почнуть пінитися. Поки дріжджі активуються, перемішайте борошно, сіль, коричневий цукор, корицю та родзинки у великій мисці, родзинки мають бути добре вкриті борошном.
2. Додайте в миску воду і дріжджі та перемішайте до отримання однорідної маси. Тісто має бути трохи липким і в’язким, а по краях миски повинно залишитися трохи борошна.
3. Накрийте і поставте в тепле місце, щоб тісто піднялося, поки не збільшиться вдвічі.
4. Коли ви будете готові випікати хліб, розігрійте духовку до 232ºC, використовуючи голландську духовку або накриту форму для випікання всередині духовки. На цьому етапі ваше тісто має бути пишним і піднятися майже до рівня (або вище) верхньої частини форми. Воно буде липким і добре зволоженим.
5. Поки духовка розігрівається, притрусіть борошном руки (або скребок для тіста, якщо використовуєте), а також формувальну поверхню. Відтягніть тісто від країв миски і перекладіть його на присипану борошном поверхню. Додаючи трохи борошна, якщо потрібно, щоб запобігти прилипанню, акуратно складіть тісто кілька разів, доки не утвориться м’яка, присипана борошном куля. Перекладіть тісто на пергаментний папір і залиште його підходити до попередньо розігрітої духовки (~20 хвилин).
6. Коли духовка розігріється, наріжте буханку, а потім вийміть голландську піч з духовки. Потім перекладіть тісто, все ще на пергаменті, у голландську піч. Накрийте кришкою і випікайте 30 хвилин, потім зніміть кришку і випікайте ще 15−20 хвилин. Ваш хліб буде готовий, коли верх підрум'яниться.
7. За краї пергаменту витягніть хліб з форми для випічки і перекладіть на решітку для охолодження, щоб дати йому охолонути протягом години, перш ніж нарізати.