З м’ятою, савойською капустою чи класика. Найкращі рецепти голубців з різних куточків України та світу
Ліванські голубці чудово смакують як гарячими, так і ледь теплими (Фото: https://t.me/receptyzoryana/435)
Голубці — це справжній приклад того, як проста страва може мати так багато варіацій і об'єднувати людей різних культур за одним столом.
Це страва, яка готується шляхом загортання начинки (зазвичай це суміш м’яса, рису, спецій та іноді овочів) у капустяні листи. Проте в різних країнах світу капусту можуть замінювати іншими продуктами, наприклад, виноградним, буряковим листям чи навіть листям мангольда. Начинка також може відрізнятися у різних куточках України та світу.
У більшості традицій капусту спочатку бланшують, щоб зробити листя м’яким і придатним для згортання. У деяких регіонах України використовують квашену капусту, що надає страві характерної кислинки. Основу начинки зазвичай складає суміш рису та м’яса. Однак у пісні варіації додають гриби, пшоно, гречку чи овочі. Спеції та зелень варіюються залежно від країни: петрушка, кінза, кріп, часник, зіра, паприка і т. д. Голубці тушкують у каструлі або запікають у духовці. У деяких регіонах їх навіть готують у тандирі. Соус може бути з томатом, сметаною чи бульйоном, залежно від традицій.
Найкращі рецепти голубців з різних куточків України та світу
Тушимо в каструлі: класичні голубці з фаршем та рисом
Без м'яса: рецепт соковитих пісних голубців
Пісні голубці з гречкою та грибами: ароматно, бюджетно, поживно
Єврейські та українські: рецепт лінивих голубців до Рош га-Шана
Рецепт пісних голубців на святковий стіл або на обід
Геніально: рецепт смажених голубців за спрощеним рецептом
Ліниві голубці по-новому
Рецепт голубців із савойської капусти з сьомгою
Рецепт ліванських голубців мальфуф із ідеальним балансом смаків