Солодощі чи пакощі? Сім рецептів до Геловіну, які розіграють апетит і нерви
Кекси та солодощі на Геловін (Фото: depositphotos.com)
Здається, час готуватися до Геловіну чи Дня усіх святих 31 жовтня приходить як тільки впаде перший жовтий лист з дерева. Не забудьте подбати про декорації, як в інтер'єрі, так і у стравах.
Геловін або День усіх святих — свято, яке поєднує у собі страх і веселощі. Воно бере початок із кельтського святкування Самайна (Samhain) — древнього фестивалю, що відзначав кінець жнив і початок темної половини року. Його святкували приблизно 2000 років тому на території сучасних Ірландії, Великої Британії та північної Франції. Кельти вірили, що в ніч на 1 листопада межа між світом живих і мертвих слабшає, і духи можуть повертатися на землю. Люди розпалювали багаття, приносили жертви, надягали маски і костюми, щоб відлякувати або обманювати злих духів. Сьогодні ж в Америці та й по всьому світу цей день перетворюється на свято ласощів. Тут згадується знамените: «Ласощі чи пакощі?», за яким слідує можливість взяти добру жменю цукерок чи інших пригощань від щедрих сусідів.
Пропонуємо вам не відставати від традиції, і також смачно підготуватися до Геловіну: чи то він буде з вечіркою, чи домашнім переглядом фільмів жахів. NV FOOD зібрав рецепти, які легко та швидко готуються, і потребують мінімум зусиль. Проявіть креативність у декоруванні й подачі страв та насолоджуйтеся моторошною атмосферою.
Той самий: рецепт пирога Джек-о-Лантерн з куркою на Геловін
Солодкі привиди: прості шоколадні капкейки з кремом на Геловін
Рум'яні мумії: рецепт сосисок в тісті на Геловін
Печиво-павуки: простий рецепт солодощів до Геловіну з арахісом та цукерками
Відьмине яблуко: рецепт чорних десерту в карамелі на Геловін
Жахливо апетитний: рецепт бургера на Геловін з авокадо і сальсою
Страшно смачно: рецепт брауні на Геловін