Секрети хліба. Топ-5 доповідей про тісто, які варто почути на форумі Pro Tisto

2 вересня, 16:15
Ігор Лаврешин — спікер PRO TISTO та пекар-ремісник і дослідник хлібної культури. (Фото: Instagram @pro.tisto)

Ігор Лаврешин — спікер PRO TISTO та пекар-ремісник і дослідник хлібної культури. (Фото: Instagram @pro.tisto)

Вперше в Україні відбудеться форум PRO TISTO 2025. Він об'єднає всіх майстрів тіста у Києві.

9 вересня 2025 року в столичному КВЦ Парковий вперше відбудеться масштабний гастрономічний захід PRO TISTO 2025 — подія, що об'єднає пекарів, піцайоло, кондитерів, рестораторів та аматорів. Метою є створити професійну спільноту, визначити нові стандарти якості та розвивати культуру хліба і випічки в Україні. На PRO TISTO у програмі передбачено:

Реклама

  • 12+ спікерів;
  • 20+ партнерів — від фахівців з юридичних питань до виробників обладнання;
  • 60+ технологічних карт (надаються учасникам)
  • 25+ перевірених рецептур (надаються учасникам)

Форум пройде на двох сценах — Business Stage з панелями та інсайтами для рестораторів і підприємців (про управління, стратегії, сервіс, економіку пекарні/закладу: будуть представлені різні бізнес-моделі - від автентичних і локальних до тих, що вже масштабувалися до США, країн Європи та Азії) та Chef’s Stage з майстер-класами та кулінарними демонстраціями (на сцені будуть показані різні види тіста та випічки — від пасти до круасанів; ця сцена про техніки, інгредієнти, авторські рецепти та підходи).

З усіх тем NV FOOD обрав топ 5, заради яких вам точно варто відвідати захід:

  • Євген Клопотенко — про дослідження ролі хліба в українській гастрокультурі: чому він є частиною культурної дипломатії та регіональною традицією.
  • Олег Слизінський — про здобу: як зробити її бажаною сьогодні, адже це не просто солодка випічка.
  • Віталій Колошиць — про неаполітанську піцу та потенціал українського борошна: з підходом ремісничої творчості, професійної відповідальності та автентичного продукту.
  • Ілля Сьомін — про автентичність як тренд: як сформувати бренд через глибоке розуміня продукти, контексту, смаку.
  • Микита Гур'єв — про всі можливості листкового тіста: круасан (як оптимізувати процес виробництва), солоні та солодкі варіації виробів з цього тіста, і як налагоджувати та керувати виробництвом в обмежених умовах.

Благодійний партнер PRO TISTO — інклюзивна пекарня Good Bread From Good People. Там люди з ментальною інвалідністю можуть соціалізуватися, здобувати комунікативні та професійні навички, бути собою та відчувати прийняття.

Де: Київ, КВЦ Парковий (Паркова дорога, 16а)

Більше інформації та квитки: https://protisto.com

Показати ще новини