Без молока. Рецепт домашнього сиру фета для салатів і бутербродів
Відомий на весь світ грецький сир фета можна з легкістю приготувати без молока на власній кухні.
Домашній сир фета, за умови приготування за правильним рецептом, запросто може конкурувати з магазинним продуктом. Його легко готувати та можна застосовувати, як сам по собі, так і з безліччю різноманітних страв.
Як приготувати грецький сир фета вдома
Інгредієнти
Борошно нутове — 1 скл.
Дріжджові пластівці - 1 ч. л.
Олія оливкова — 1 ст. л.
Сік лимона — з ½ фрукта
Часник — 1 зубчик
Вода кип’ячена — 3 скл.
Сіль, перець, орегано, чебрець або кмин — щіпка
Приготування
Закип’ятіть дві склянки води.
Пропустіть часник через прес.
У склянці води, що не кипіла, розмішайте пластівці, борошно, лимонний сік та часник.
Повільно додайте отриману суміш, помішуючи, у кип’ячену воду.
Дочекайтесь, щоб рідина загусла та перелийте її у заздалегідь підготовлену форму (кілька форм) змащену олією.
На дно форми, під суміш, можна покласти улюблені трави або кмин.
Залиште суміш при кімнатній температурі, доки вона остаточно не охолоне, а потім поставте на 2 години у холодильник.
Вийміть готовий сир з форми на наріжте шматочками.
Смачного!