Без молока. Рецепт домашнього сиру фета для салатів і бутербродів

10 серпня 2024, 03:37

Відомий на весь світ грецький сир фета можна з легкістю приготувати без молока на власній кухні.

Домашній сир фета, за умови приготування за правильним рецептом, запросто може конкурувати з магазинним продуктом. Його легко готувати та можна застосовувати, як сам по собі, так і з безліччю різноманітних страв.

Реклама

Як приготувати грецький сир фета вдома

Інгредієнти

Борошно нутове — 1 скл.

Дріжджові пластівці - 1 ч. л.

Олія оливкова — 1 ст. л.

Сік лимона — з ½ фрукта

Часник — 1 зубчик

Вода кип’ячена — 3 скл.

Сіль, перець, орегано, чебрець або кмин — щіпка

Приготування

Закип’ятіть дві склянки води.

Пропустіть часник через прес.

У склянці води, що не кипіла, розмішайте пластівці, борошно, лимонний сік та часник.

Повільно додайте отриману суміш, помішуючи, у кип’ячену воду.

Дочекайтесь, щоб рідина загусла та перелийте її у заздалегідь підготовлену форму (кілька форм) змащену олією.

На дно форми, під суміш, можна покласти улюблені трави або кмин.

Залиште суміш при кімнатній температурі, доки вона остаточно не охолоне, а потім поставте на 2 години у холодильник.

Вийміть готовий сир з форми на наріжте шматочками.

Смачного!

Показати ще новини