Особливо корисна. Учені розповіли, чому варто вживати малину за діабету та предіабету
Червона малина може стати важливим продуктом, рекомендованим лікарями для включення в раціон людей, які перебувають у групі ризику щодо діабету.
Згідно з недавнім дослідженням, учасники, які споживали цей фрукт, показали зниження потреби в інсуліні для контролю рівня глюкози в крові. Однак важливо зазначити, що це не є універсальним рішенням.
Результати, опубліковані в журналі Obesity, оцінювали вплив червоної малини на групу людей з надмірною вагою або ожирінням, предіабетом та інсулінорезистентністю. Учасники дослідження, включно з контрольною групою метаболічно здорових людей, снідали протягом трьох днів із різною кількістю малини в меню.
Результати показали, що у тих, хто споживав більше малини, рівень глюкози в крові був нижчим, ніж у тих, хто не вживав ягоди. Це спостереження особливо важливе для людей із предіабетом та інсулінорезистентністю, де червона малина може допомогти поліпшити реакцію на інсулін і знизити рівень глюкози.
Червона малина вважається суперфудом завдяки своєму вмісту вітаміну С, фолієвої кислоти, клітковини і фітохімічних речовин. Вона також має антиоксидантні та протизапальні властивості. При цьому порція з двох чашок малини містить близько 128 калорій і близько 30 грамів вуглеводів, більша частина з яких припадає на харчові волокна, що робить малину придатною для перекусів пацієнтам із діабетом і предіабетом.
Необхідно зазначити, що оптимальна кількість малини для індивідуального споживання може різнитися, і перед включенням її в раціон слід проконсультуватися з лікарем.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.