Швидкий обід, смачна вечеря. 10 страв з курятини, які швидко та просто готувати
Що приготувати з курки (Фото: freepik/freepik)
Курятина — це знахідка, коли йдеться про швидкі та легкі страви.
Курятина часто отримує репутацію «безпечного» вибору на кухні — універсального м’яса, яке годиться для всього. Але ця універсальність — її головна сила. Ніжне, легке за текстурою та багате на білок м’ясо курки легко вбирає аромати спецій, маринадів і соусів, даючи безмежний простір для гастрономічних експериментів.
Крім очевидних переваг для здоров’я — мінімальної кількості насичених жирів і високого вмісту поживних речовин — курятина чудово поєднується з різними стилями вина. Легка біла курятина любить свіже шардоне або сухий рислінг, а більш насичені страви з темним м’ясом стегна або з пряними соусами вдало підкреслюють піно нуар чи навіть легкі версії каберне фран.
У цій добірці — 10 рецептів, які доводять: курятина — це не банально.
Курячий суп з локшиною на обід - простий рецепт нашвидкоруч
Курячий суп з каррі та капустою: полуденний заряд бадьорості
Весняна курка з пармезаном: рецепт корисного та простого обіду
М'ясні: рецепт некласичних дерунів із куркою та сиром для ситного обіду
Рецепт курячого шашлику по-тайськи: до святкового столу чи буденної вечері
Курячі тефтелі з рисом: рецепт з томатним соусом
Рецепт ситного тако з куркою та квасолею на обід чи вечерю
Лимонне куряче філе з картоплею та капустою на одній сковорідці
Рецепт кремової пасти з кабачком і куркою гриль: з високим вмістом клітковини і білка
Рецепт сендвіча з куркою сувід, овочами та зеленню для ПХ