Не кориця і не вершки. 10 несподіваних інгредієнтів, які варто додавати до кави для вау-ефекту
Щоденна кава може перетворитися в незвичний і оригінальний напій (Фото: depositphotos/АІ)
Якщо ви любите відверті експерименти на кухні, то ці прості поради точно стануть для вас приємним відкриттям. Додавайте їх до кави і насолоджуйтесь неймовірним результатом.
Любите каву та втомилися від одного й того ж старого поєднання кави та вершків чи молока? Проявіть креативність з цими несподіваними доповненнями і проекспериментуйте на своїй кухні з нашими простими порадами. Ви будете здивовані наскільки повсякденний напій можна переміксувати та змінити на смак, аромат і навіть зовнішній вигляд. Ці прості поради назавжди змінять ваше уявлення про каву.
10 несподіваних інгредієнтів, які варто додавати до кави
Звісно, ви й надалі можете пити чорну каву або ж розбавляти її вершками, та ці несподівані додатки приємно вас здивують.
1. Крижана вода
Фрапе — це дуже популярний грецький кавовий напій з льодом, який п’ють переважно в теплу пору року. Іноді кажуть, що греки п’ють фрапе замість води. Він є в меню кожного кафе і пляжного бару, і ви можете замовити фрапе скето (без цукру), метріо (з невеликою кількістю цукру) або гліко (солодке).
Фрапе: рецепт греческого кофе со льдом
2. Морозиво
Афогато, завдяки лише двом інгредієнтам, це один з найпростіших у приготуванні і найсмачніших десертів. Немає еспресо-машини? Не проблема. Хоча для приготування традиційного афогато потрібно свіжозварений еспресо, 30−60 мл міцної гарячої кави або навіть розчинної кави також зроблять магію.
Итальянский десерт из 2 ингредиентов: рецепт афогато
3. Бренді
Цей напій — щось середнє між слашем і м’яким морозивом, алкогольний, кофеїновий засіб проти туманності розуму, призначений для вживання в теплу погоду. Він декадентський, солодкий, як молочний коктейль, але його солодкість врівноважується вершками та алкоголем.
Классика Нового Орлеана: айс айриш кофе, который идеально подходит для лета
4. Банан
Рецепт бананової кави доволі простий, а найпрекрасніше те, що ви можете адаптувати його під свої смакові вподобання. Наприклад, додати трохи збитих вершків, лікеру бейліз, шоколаду, меду — словом, чого завгодно, щоб зробити кавовий напій ще більш смачним. Якщо ви хочете збагачену протеїном версію, покладіть ложку протеїнового порошку в блендер разом з бананами та молоком — буде смачно! Також ви можете обрати рослинне або горіхове молоко для цього рецепту.
Трендовый напиток из Южной Кореи. Банановый кофе как в кофейне
5. Кардамон
Українець, комерційний менеджер Idealist Coffee та національний чемпіон з приготування у джезві, Іван Білоусов поділився своєю історією двох змагань, розкрив секрет заварювання джезви вдома та розповів яким бачить нову кавову історію в Україні. Він також показав як готує один зі своїх напоїв, а саме цю кардамонову каву із піною.
По-новому: рецепт кофе с кардамоном от кофейного чемпиона
6. Тахіні
Смак напою поєднує насичені кавові ноти з м’яким, горіхово-медовим післясмаком, від якого неможливо відмовитися. Здається, що він створений, аби зігрівати холодними ранками та перетворювати звичайну каву-брейк на маленький ритуал задоволення. Особлива родзинка напою — домашні вершки з меду і тахіні.
Халва-латте: рецепт самого уютного кофе для домашнего приготовления
7. Гарбузове пюре
В Україні саме розпал сезону гарбуза, тому не опустіть свій шанс і максимально насолодіться цим бюджетним і надзвичайно корисним овочем. Адже він смакує не лише в салатах, кашах чи перших стравах, а й в десертах і напоях.
Тыквенное лате: гарантированный согревающий эффект
8. Кленовий сироп
Кава по-ірландськи (англ. Irish coffee) — це кавовий напій, що готується з гарячої кави, ірландського віскі й цукру. Належить до офіційних напоїв Міжнародної асоціації барменів, категорія Сучасна класика. Пропонуємо насолодитися ароматним зігріваючим напоєм на власній кухні. Щоб приготувати цей простий рецепт коктейлю, вам знадобиться кленовий сироп. Він стане смачною альтернативою цукру.
Рецепт кофе по-ирландски: добавьте немного «хюґґе» зимним дням
9. Мандарини
Капуоранж, бамбл чи джміль, чи просто оранж кава з апельсиновим соком — хіт-кава в Україні. Її полюбляють пити в теплу погоду з льодом, щоб прохолодитися, чи гарячою для більш затишного настрою. Але чом би не зробити таку ж каву більш солодкою та яскравою, і не використати для цього мандарини. Рецептом такої кави поділився бариста та обсмажчик кави Данило Шевцов в Інстаграм.
Капуоранж на мандариновому фреші: домашній рецепт кави по-новому
10. Оливкова олія
Лате із сиропами вже нікого не здивуєш, а то кавою з оливковою олією — можливо. У вас вийде гладка і ледь помітно солодка кава, яка поєднується з вершковим вівсяним молоком та оливковою олією першого віджиму Partanna, щоб створити оксамитовий, м’який, апетитний і пишний лате.
Олеато: рецепт кофе с оливковым маслом: рецепт кофе с оливковым маслом